''Zo'n wedstrijd moet je maar in de Kuip of Arena gaan spelen''

zondag 26 mei 2019 16:16 99.425 keer bekeken 271 reacties Pro Shots

De kampioenswedstrijd van Feyenoord O19 tegen Ajax O19 bleef zaterdag beperkt tot 33 minuten. De 'ultra's' van Ajax, die aanwezig waren bij de wedstrijd, bestormden na een kans van Feyenoord O19 de familieden van de jonge Feyenoorders. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt.

"Waarschijnlijk kan dit dus ook niet meer", zegt Hugo Borst in Langs de Lijn. "Ajax en Feyenoord, dat roept zoveel sentiment en primitief gedrag op bij bepaalde mensen. Het kan kennelijk niet meer dus zo'n wedstrijd moet je maar in de Kuip of Arena gaan spelen. Dat is heel ongezellig. Of je moet echt goede veiligheidsmaatregelen nemen, die eigenlijk van de zotte zijn bij een jeugdwedstrijd."

"Er is veel druk op de leiding van Ajax en Feyenoord van de harde kern om weer aanwezig te mogen zijn bij uitwedstrijden", vervolgt hij. "Dit is weer zo'n bewijs dat het kennelijk niet kan. Er gebeuren altijd onverkwikkelijke dingen. Ze zijn er nog niet aan toe. Ik zou zeggen: de lobby die is ingezet door de harde kernen kunnen we doorschuiven naar 2025."

Borst liet in het radioprogramma weten dat de clubleiding van Ajax zijn excuses heeft aangeboden aan de leiding van Feyenoord door de gang van zaken rondom de wedstrijd. Edwin van de Sar wilde zondag in het programma geen reactie geven op het voorval en verwees naar het slappe statement van Ajax.

Gerelateerd nieuws
271 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 86 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73436 leden - Op dit moment zijn 48 mensen actief, waarvan 33 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved