Uitsupporters bij De Klassieker: ''We trekken nu nog geen conclusies''

zondag 26 mei 2019 01:25 91.265 keer bekeken 332 reacties Pro Shots

De kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 liep gisteren behoorlijk uit de hand toen ajacieden meenden om de enkele tientallen familieleden van Feyenoordspelers, die toegelaten waren in het slecht beveiligde stadionnetje op sportpark De Toekomst, te belagen. Er vond weliswaar geen fysiek geweld plaats, maar de intimidatie van ouderen, vrouwen en kinderen was schrijnend om te zien.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb ziet vooralsnog toch geen reden om het toestaan van uitsupporters tijdens De Klassieker van volgend seizoen nu al bij voorbaat uit te sluiten, zo laat hij via een woordvoerder weten: ''We trekken nu nog geen conclusies.'' Supportersverenigingen zouden dan wel een degelijk plan moeten kunnen overleggen waaruit blijkt dat de relatie tussen de twee clubs is verbeterd. Bovendien moet het mogelijk zijn om rondom de wedstrijd niet buitensporig veel politie in te hoeven zetten, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Opvallend genoeg is analist en voormalig ajacied Ronald de Boer op Twitter een stuk minder genuanceerd: "Ajax - Feyenoord U19 gestaakt. En zij (fans) willen dat er weer supporters naar de klassieker moeten. Ze kunnen zich niet eens bij een jeugdwedstrijd gedragen. #imbecielen."

Gerelateerd nieuws
332 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 82 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73546 leden - Op dit moment zijn 919 mensen actief, waarvan 231 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved