Ongeregeldheden bij kampioenswedstrijd: ''In één moment sloeg het om''

zaterdag 25 mei 2019 17:16 112.275 keer bekeken 337 reacties Pro Shots

De gestaakte kampioenswedstrijd tussen Ajax Onder 19 en Feyenoord Onder 19 begon nog in een gemoedelijke sfeer, maar na een grote kans voor Feyenoord en gejuich uit het Feyenoord vak, dat zich naast een vak met Ajax-supporters bevond, ging het mis volgens Frank Stout van RTV Rijnmond. "In één moment sloeg het om."

"Eigenlijk mochten er geen Feyenoord-supporters mee, maar wel ouders en begeleiders van de Feyenoord-spelers. Twee mensen in het Feyenoord-vak maakten een gebaar naar de Ajacieden. Ze zwaaiden, een lichte provocatie. Maar de Ajax-supporters reageerden daar weer zo heftig op door met een mannetje of vijftig door de beveiliging heen te stormen richting het Feyenoord-vak."

De beveiliging was niet op orde, waardoor pakweg vijftig mensen op het Feyenoordvak af konden stormen. "Het waren veel dames en oudere mannen. Dat was niet goed ingeschat door Ajax, als je het mij vraagt. Het was een totaal onveilige situatie. Ik ben bang dat de Mini-Klassiekers in de toekomst helemaal niet meer met publiek gespeeld kunnen worden."

Gerelateerd nieuws
337 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 117 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73434 leden - Op dit moment zijn 224 mensen actief, waarvan 49 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved