Eredivisie op de schop: twee clubs degraderen rechtstreeks

woensdag 22 mei 2019 09:42 75.695 keer bekeken 257 reacties Pro Shots AD

Vanaf aankomend seizoen degraderen de nummers zeventien en achttien rechtstreeks uit de Eredivisie. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau. De nummer zestien van de Eredivisie zal wel gewoon deelnemen aan de play-offs. Dit heeft de KNVB besloten als gevolg van de veranderagenda, die per 1 juli in gaat, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het is niet de enige maatregel die genomen zal worden. De clubs die zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League of de Europa League zullen voortaan bij de laatste 32 van het TOTO KNVB bekertoernooi instromen. Ook zal de KNVB rekening houden met het vaststellen van speeldagen en aanvangstijden in de Eredivisie om de Europees spelende clubs meer rust te geven. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat Nederlandse clubs zich optimaal kunnen voorbereiden op Europese wedstrijden.

De kleinere clubs in de Eredivisie worden tegemoet gekomen door middel van een eerlijkere verdeling van de mediagelden. Clubs die deelnemen aan Europees voetbal zullen een deel van de inkomsten afstaan aan de eredivisieclubs die niet deelnemen aan Europees voetbal. Het gaat om vijf procent van de inkomsten uit de groepsfase en 3,75 procent van de inkomsten uit een eventuele knock-out fase. Het geld zal eerst terecht komen bij de clubs die hun thuiswedstrijden op natuurgras spelen. Dit is besloten om de clubs met kunstgras te motiveren over te stappen naar echt gras.

Bovendien is er ook een akkoord gesloten door clubs die een jeugdopleiding hebben met een internationale status. Dit akkoord betekent dat clubs geen jeugdspelers meer bij elkaar mogen weghalen.

Gerelateerd nieuws
257 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 96 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72608 leden - Op dit moment zijn 781 mensen actief, waarvan 200 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved