Stam: ''Er is ook nooit over gesproken, nooit benoemd''

maandag 20 mei 2019 07:37 113.430 keer bekeken 345 reacties Pro Shots

Jaap Stam wordt de nieuwe trainer van Feyenoord nu het tijdperk Giovanni van Bronckhorst is afgelopen. Stam had komend seizoen eigenlijk nog de trainer van PEC Zwolle moeten zijn, maar in de voetbalwereld kan alles van de ene op de andere dag anders zijn. "Dan klopt Feyenoord aan en die zien jou als een hoofdtrainer, dan moet je daar je keuzes in maken." 

"Uiteindelijk heb je zelf de ambitie om het hoogst haalbare te bereiken. Die stappen komen niet zo heel vaak voor en dan moet je die beslissing nemen. Dan ga je in gesprek met de club en dan is niet iedereen even happy natuurlijk en dat is ook begrijpelijk, maar uiteindelijk begrijpen zij ook wel waar ik naartoe wil en hebben ze daar in meegedacht."

In tegenstelling tot bij PEC Zwolle wacht Jaap Stam bij de Rotterdammers een echt zware klus. "Bij Feyenoord zijn de verwachtingen altijd hoog en het liefst wil iedereen dat je kampioen wordt. Dat is logisch, maar je moet wel reëel zijn en kijken naar het elftal, de club en kijken wat we kunnen doen", zo vertelt Stam aan VTBL. "Als je kijkt naar het afgelopen jaar: als Feyenoord tegen de topploegen speelt, dan kunnen ze wel resultaten halen. Als je dan tegen die andere ploegen in de competitie ook dat niveau en resultaat kan halen, want dat is ook geen gegeven, hoe dichtbij kun je dan komen? Dat is ook wel een doelstelling waar je naar toe wil." 

Martin van Geel hengelde Stam binnen als trainer, maar niet lang daarna besloot Van Geel op te stappen bij Feyenoord. "Daar schrok ik wel van. Dat was bij mij ook helemaal niet ingecalculeerd. Er is ook nooit over gesproken, nooit benoemd. Een half uur voordat zij het naar buiten brachten hoorde ik het ook. Toen heeft Martin mij gebeld en dat was best wel een schok. Natuurlijk begrijp ik zijn beweegredenen wel en respecteer ik zijn beslissing, want uiteindelijk moet iedereen zijn eigen beslissingen nemen. Ik ging er vanuit dat we samen zouden gaan werken, maar dat is dus niet zo. Nu wacht ik op iemand anders die die rol gaat overnemen."

De vraag is of de nieuwe technisch directeur ook gecharmeerd is van Jaap Stam. "Die kan me er zomaar uitzetten. Dat kan, haha, maar normaal gesproken zal een club bij het aanstellen van een td een hoofdtrainer er wel een beetje bij betrekken en ook wel in overleg gaan over wat de bedoeling is. Maar het kan wel zo lopen, of het kan andersom zijn: dat ik hem buiten de deur zet."

Jaap Stam is onder andere binnengehaald om de jeugd van Feyenoord een kans te geven. "Als het niveau van de jeugd dusdanig is dat we 'die zijn er klaar voor' zeggen, dan gaat het ook zeker gebeuren. We zijn er voorstander van om met de jeugd te werken. Het is ook hartstikke mooi om die talenten extra aandacht te geven zodat ze nog beter gaan worden, van heel groot belang kunnen zijn voor de club en daar gaan we mee werken." 

Gerelateerd nieuws
345 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 95 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69819 leden - Op dit moment zijn 1380 mensen actief, waarvan 350 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved