''Enige seizoen dat we niet de euforie van een prijs hadden''

zaterdag 18 mei 2019 03:00 40.880 keer bekeken 64 reacties Pro Shots

Zowel Giovanni van Bronckhorst als Robin van Persie hebben, voor nu, afscheid genomen van Feyenoord.  Gio is trots op de jaren bij Feyenoord. "We hebben veel betekend voor de club en de club heeft ons heel veel gegeven. Als speler, maar mij ook als trainer en wie weet komt Robin hier in de toekomst ook terug in die rol. Dit was de tijd waarin het voor Robin in zijn carrière paste om hier nu te zijn en dat geldt ook voor mij. Soms valt dat mooi in elkaar, maar soms is dat moment er niet." 

Jaap Stam komt wat dat betreft op een moeilijk moment binnen. "Bij Jaap ligt dat bijvoorbeeld anders, maar dat wil niet zeggen dat het niet goed is. Integendeel. Ik denk dat het ook wel eens verfrissend is om een trainer te hebben die geen relatie of verleden heeft met de club.”

Gio heeft weliswaar besloten om Feyenoord te verlaten, maar dat gevoel is pas dit seizoen ontstaan. "Vorig seizoen had ik nog helemaal niet het gevoel hier klaar te zijn. Ik had zoveel plezier en liefde voor de club om door te gaan", zo vertelt Van Bronckhorst aan De Telegraaf. "AZ ging ons voorbij, het verlies tegen Willem II thuis heeft er echt ingehakt. Het is een cruciaal moment geweest, waarbij ik thuis zat en dacht: gaat dit nog wel goed komen? Wil ik mijn carrière hier zo eindigen? Denk ik niet: jongens, ik heb er genoeg van, ik stop ermee? Maar nee, dat gevoel had ik niet. Ik wilde hier gewoon goed eindigen. Alleen is het niet het seizoen geworden zoals we het wilden. Het is het enige seizoen geweest dat we aan het einde niet de euforie van een prijs hadden. Als trainer kan ik niet blij zijn met de prestaties van dit seizoen. Iedereen moet hiervan leren om er volgend seizoen weer te staan met Jaap.”

Trainer van Feyenoord zijn had, zoals gebruikelijk, hoge pieken en diepe dalen, maar Gio wil zeker verder in het trainersvak. "Ik vind het echt een heel mooi vak. Het kost veel energie, het is heel intens, maar geeft je ook zoveel moois. Dat de druk heel groot kan worden, dat heb ik wel gemerkt, maar het is geworden wat ik ervan verwacht had. Al had ik in 2015 niet verwacht dat we zo succesvol zouden zijn.”

Gerelateerd nieuws
64 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 17 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67422 leden - Op dit moment zijn 569 mensen actief, waarvan 102 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved