Lof voor 'Gio': ''Hij heeft zijn spelers altijd beschermd''

Lof voor 'Gio': ''Hij heeft zijn spelers altijd beschermd''

Feyenoord sloot deze week het seizoen af met een overwinning op Fortuna Sittard. Het was voor trainer Giovanni van Bronckhorst zijn laatste wedstrijd als trainer van de Rotterdamse club. Een wedstrijd eerder nam hij afscheid van Het Legioen in zijn laatste thuiswedstrijd.

"Het afscheid van Giovanni vond ik geweldig", zegt Pierre van Hooijdonk. "Als je Gio daar ziet staan met zijn speech... Ik ken hem natuurlijk, heb lang met hem samengespeeld bij Oranje. Dan denk je: deze trainer en persoon is eigenlijk niet geschikt voor de voetballerij. Daar is hij te netjes voor. Hij is een super correcte persoonlijkheid met een hart van goud."

"Als iemand bij mij op mijn tenen gaat staan, kan ik een klootzak zijn. Veel anderen hebben dat ook. Ik heb Gio daar nooit op kunnen betrappen", zegt de oud-Feyenoorder. "Ik denk dat Gio heel lang zijn spelers een prettig gevoel heeft kunnen geven. Hij is geen schreeuwende trainer. Naar buiten toe, dat is heel belangrijk, heeft hij zijn spelers altijd beschermd, ook al was het resultaat nog zo slecht."

"Daar werd hij niet altijd voor beloond maar het weerhield Van Bronckhorst er nooit van om het later weer te doen", aldus Van Hooijdonk in het RTV Rijnmond-programma FC Rijnmond. "Als speler krijg je dan een bepaald gevoel bij een trainer, die wil je niet laten zakken." Jaap Stam volgt deze zomer Van Bronckhorst op als trainer van Feyenoord.

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties