''Feyenoord heeft talenten, alleen waar laten we ze spelen?''

vrijdag 17 mei 2019 16:47 61.755 keer bekeken 190 reacties Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst had afgelopen seizoen graag meer gebruik gemaakt van de eigen jeugd, maar door het ontbreken van Jong-Feyenoord in de voetbalpiramide bleken de mogelijkheden beperkt. "Het snelst ontwikkelt een groot talent zich toch als hij wedstrijden speelt. Op een mooi niveau."

"Daar moet Feyenoord met de talenten naar toe de komende jaren. Ik heb spelers in de selectie gehad die bijna niet speelden. Dylan Vente is een goed voorbeeld: die speelde heel af en toe in het eerste elftal, maar hij had te maken met Van Persie en Jørgensen als concurrenten. Voor zijn ontwikkeling was het beter als hij wekelijks had gespeeld met zoveel mogelijk weerstand."

Talenten van andere clubs hebben dus meer mogelijkheden. "Ik denk dat onze talenten nog niet dezelfde weerstand hebben gehad ten opzichte van hun leeftijdsgenoten bij andere clubs", zo vertelt Van Bronckhorst aan het Algemeen Dagblad. "De competitie onder 19 jaar is niet meer de sterkst mogelijke competitie. In de onderlinge topwedstrijden misschien nog wel, dan doen vaak de beste spelers wel mee, maar in de andere wedstrijden niet. Feyenoord heeft talenten, alleen waar laten we ze spelen? En hoe kunnen we ze precies beoordelen?"

Dylan Vente stond bij de Nederlandse jeugdelftallen aanvankelijk hoger in de pikorde dan AZ-er Ferdy Druijf, maar omdat die spits eerst bij Jong-AZ en na de winterstop bij NEC speelde is Druijf Vente voorbijgestreefd. "Soms is het goed om talenten te verhuren. Maar goed, wat doe je met Vente als je weet dat Van Persie niet altijd kan spelen? Een trainer kijkt ook naar zijn selectie. Soms hadden we maar één spits. Voor een trainer is het echt puzzelen. Wie laten we waar spelen?" 

"Voor talenten is het beter om elders een jaar wekelijks te spelen. Dat is gewoon zo. En kijk ook naar Orkun Kökcü. Op termijn zal hij basisspeler worden bij Feyenoord, daar ben ik van overtuigd. Soms moet je een speler niet te snel brengen, om ze eerst fysiek sterker te laten worden. Kijk eens hoe Kökcü zich heeft ontwikkeld. Of ik hem te weinig heb laten spelen? Veel wedstrijden was hij goed een paar keer wat minder. Je moet zorgen dat hij een bepaalde basis heeft voor hij wekelijks gaat spelen. Die route hebben we voor hem gekozen."

Gerelateerd nieuws
190 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 80 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67422 leden - Op dit moment zijn 391 mensen actief, waarvan 76 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved