''Ik vind het echt een uitstekend idee als ik eerlijk ben''

vrijdag 17 mei 2019 13:47 96.355 keer bekeken 212 reacties Pro Shots

Het seizoen voor Feyenoord is klaar en dus is het terug- en vooruitblikken begonnen. Op de podcast van RTV Rijnmond wordt onder andere gesproken over de nieuwe technisch directeur, Jens Toornstra en de eventuele komst van Adam Maher. "Als je in de categorie zit dat je transfervrije spelers moet halen, dan is Maher een helemaal niet onlogisch." 

"De grote twijfel is natuurlijk dat wanneer je bij PSV flopt we met z'n allen kunnen zeggen 'je kunt de top niet aan'. Dat zou best kunnen, maar transfervrij kun je nog eens een gok wagen. Toen hij bij Oranje kwam onder Van Marwijk, was Van Marwijk zo gigantisch lovend over hem. Het is een jongen die moeiteloos meedeed. Dat zegt iets over zijn basiskwaliteiten. Als Clasie teruggaat naar Southampton: hij is echt niet slechter. Vilhena gaat natuurlijk weg. Ik vind het echt een uitstekend idee als ik eerlijk ben."

Er wordt geopperd dat Ferry de Haan als technisch directeur overkomt van Excelsior zodra de Kralingers dit seizoen uitgevoetbald zijn. "Normaal gesproken heb je toch iets achter de hand? Van Geel is er tot 1 juli en nu is het al zo lang stil. Ik kan me goed voorstellen dat, als Ferry De Haan zou komen, dat hij dan Jerdy Schouten mee zou nemen, dan hoef je Maher niet te halen."

Buiten Robin van Persie kunnen de analisten geen uitblinker bij Feyenoord opnoemen, wel wordt Jens Toornstra geprezen als nuttige speler. "Dat is blijkbaar een jongen die zichzelf heel prettig voelt bij Feyenoord. Alle aandacht ging toen naar Van Persie, maar hij was de uitblinker tegen Ajax. Die jongen is al zo vaak afgeschreven, op de bank gekomen en weer terug gekeerd, maar het is niet alsof de twijfel voor altijd is weggenomen." 

"Toornstra is de personificatie van dit Feyenoord: een goede voetballer, maar niet iemand die structureel een seizoen uitblinkt. Je moet hem er altijd bijhouden: hij heeft een fantastische mentaliteit, hij is niet iemand die klaagt, hij gaat nooit de vuile was buiten hangen. Hij is een ideale speler om te hebben, maar het is wel een probleem als je elf van dat soort spelers opstelt."

Gerelateerd nieuws
212 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 56 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67422 leden - Op dit moment zijn 540 mensen actief, waarvan 93 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved