KNVB deelt beelden VAR moment schot Berghuis

donderdag 16 mei 2019 19:57 110.845 keer bekeken 208 reacties Pro Shots Bron: KNVB.nl

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord van woensdag.

In de 65e minuut wordt Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis knap vrijgespeeld in de zestien. Keeper Koselev is geklopt maar het schot van Berghuis wordt door Fortuna Sittard -verdediger Kai Heerings uit het doel gewerkt. Ogenschijnlijk met het hoofd en scheidsrechter Serdar Gözübüyük geeft in eerste instantie dan ook een hoekschop. 

Berghuis attendeert Gözübüyük erop dat Heerings de bal niet met het hoofd maar met de hand een doelpunt heeft voorkomen. De scheidsrechter zoekt daarop contact met VAR Rob Dieperink in het ARAG KNVB Replay Center. Na grondige bestudering van de beelden bevestigt Dieperink de lezing van Berghuis: Heerings maakt hands. 

Gözübüyük gaat daarop nog zelf kijken op het videoscherm om helemaal zeker te zijn. Hij neemt uiteindelijk de beslissing. Het is een handsbal van Heerings. De beslissing om een corner te geven wordt teruggedraaid en omgezet in een penalty voor Feyenoord. Heerings krijgt een rode kaart voor het opzettelijk met de hand spelen van de bal, waardoor de tegenstander een doelpunt wordt ontnomen.

Gerelateerd nieuws
208 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 69 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72548 leden - Op dit moment zijn 502 mensen actief, waarvan 148 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved