''Duizenden koppies draaien opeens om: zei ‘ie dat nou echt?''

woensdag 15 mei 2019 12:40 121.880 keer bekeken 134 reacties Pro Shots

Peter Houtman is 61 jaar oud en inmiddels al 21 jaar stadionspeaker van Feyenoord. Zo maakte Houtman naast twee kampioenschappen en de winst van een UEFA Cup ook de nodige dieptepunten mee met de Rotterdammers. Aan het Algemeen Dagblad vertelt Houtman wat hij zoal meegemaakt heeft sinds 1998.

"Er was een wedstrijd – geen idee meer tegen wie of wanneer – toen bléven ze maar bezig met die spreekkoren, ondanks dat we al een paar keer gewaarschuwd hadden. De veiligheidscoördinator zei tegen me: Peet, gooi het er anders maar gewoon op z’n plat Rotterdams uit. Ik ben een Rotterdamse jongen, dus ik zeg zonder na te denken in die microfoon: godverdomme jongens, kap nou eens effe met dat gezeik joh! Duizenden koppies draaien opeens om: zei ‘ie dat nou echt? Nog weken daarna kreeg ik complimenten van de fans: wow, wat een move was dat!”

Meestal is de stijl van omroepen van Houtman ingetogen en vriendelijk. "Ik roep wel eens om dat ‘met een práchtige omhaal’ de 3-0 wordt gescoord, maar ik ga niet lopen gillen. Daar zijn Rotterdammers ook te nuchter voor denk ik.”

Vorig jaar, in februari, werd Houtman getroffen door een lichte hartaanval. Het zorgde er niet alleen voor dat hij een paar weken niet naar De Kuip kon en thuis onder de bloemen, kaarten en fruitmanden bedolven werd, maar ook voor een hartverwarmende terugkeer in het stadion na zijn herstel. "Toen ik weer het veld op liep, kreeg ik een groot applaus van het hele stadion. Fantastisch was dat. Eigenlijk vind ik dat je er als speaker moet zijn voor het publiek, maar in dit geval was het wel hartverwarmend dat het Legioen er ook voor mij was."

Gerelateerd nieuws
134 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 58 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72548 leden - Op dit moment zijn 513 mensen actief, waarvan 157 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved