''Mijn hart voor Feyenoord is nog steeds groot. Enorm groot''

zondag 12 mei 2019 09:34 111.675 keer bekeken 223 reacties Pro Shots

John Guidetti heeft inmiddels een zoon en een dochter, speelt tegenwoordig voor Deportivo Alavés, waar hij echter weinig speeltijd krijgt, maar wel tot medio 2022 vastligt. De 26-jarige Guidetti is voor altijd in de harten van de supporters van Feyenoord gesloten, maar andersom is dat eveneens het geval. “Mijn hart voor Feyenoord is nog steeds groot. Enorm groot.”

Mede daardoor denkt Guidetti terug aan zijn tijd bij Feyenoord. “Ik denk dat ik daarover weinig hoef te verklaren. Dat gevoel is onbeschrijflijk. Ik zette twee stappen op het veld en wist direct: hier wil ik spelen! Voor deze club wil ik alles geven.”

Na eerst alleen strafschoppen te benutten begon Guidetti op den duur ook hattricks te scoren en zelfs in de opeenvolgende thuiswedstrijden tegen FC Twente, Ajax en Vitesse. ELFvoetbal.nl rekende voor dat Guidetti in zijn eerste seizoenshelft voor de Rotterdammers, naast Ronaldo en Messi, de enige speler was die meer doelpunten scoorde dan het aantal wedstrijden dat hij speelde. Uiteindelijk zou de spits op twintig treffers en acht assists uit 23 wedstrijden eindigen, wat Feyenoord op dat moment een nooit verwachte tweede plaats in de competitie opleverde. Toch had de eerste plek er volgens Guidetti ook ingezeten.

“Het was een topseizoen, maar we werden geen kampioen. Daarvan baal ik nog steeds. Dat reken ik mezelf ook aan. Tegen RKC Waalwijk ontving ik mijn tweede gele kaart, omdat ik mijn shirt uittrok na mijn doelpunt. Ik was zo blij dat we eindelijk op voorsprong kwamen, dat ik vergat dat ik al eerder in de wedstrijd geel had gekregen. RKC maakte nog gelijk en ik miste een week later de kraker tegen PSV die we verloren. Daar zit ik nog steeds mee. Ik hoopte echt dat ik meer had kunnen doen voor de fans, zodat Feyenoord kampioen was geworden.”

"Feyenoord vormde een fantastisch seizoen. Ik woonde op een mooie plek. In een appartement in de New Orleans, de grote wolkenkrabber bij de Erasmusbrug. Twaalf hoog. De supporters zijn geweldig. Drie jaar geleden bezocht ik De Kuip tijdens De Klassieker voor het laatst. Het leek of ik nooit weg was geweest. Helaas ontbrak daarna de tijd. Mijn gevoel bij de club is warm. Mijn betrokkenheid bij de mensen in en rond de club groot.”

Guidetti is het contact met Feyenoord nog steeds niet verloren. “Ik app regelmatig met Jordy Clasie, spreek via social media met Ruben Schaken, Bruno Martins Indi en Jerson Cabral. Ik volg Feyenoord nog altijd. Elk weekend kijk ik zo snel mogelijk wat ze hebben gedaan. Helaas gaat het dit seizoen minder. Ze zijn te wisselvallig, hè. Ik vind het jammer dat Giovanni van Bronckhorst straks zonder prijs afscheid neemt. Ik speelde nog met hem samen. He is a fantastic person. In Jaap Stam komt er een uitstekende vervanger. Kijk maar naar zijn CV als speler. Dat zegt genoeg. Ik heb er alle vertrouwen in dat Feyenoord volgend seizoen weer mee gaat strijden om de prijzen.”

Guidetti scoorde ook namens zijn toenmalige werkgever Celta de Vigo tijdens een verliespartij tegen Ajax en hij vierde zijn, niet al te belangrijke, doelpunt nogal uitbundig (Celta de Vigo was al bijna verzekerd van de volgende ronde in de Europa League bij de 3-2 van Guidetti). “Het verhaal daarachter heb ik nooit eerder verteld. Twee weken eerder kwam Ajax naar Vigo. Ik ken daar een vast restaurant. Minimaal een keer in de week at ik daar een hapje. Als dank heb ik de eigenaar een shirt van het Zweedse nationale elftal met mijn handtekening daarop cadeau gedaan. Hij liet het inlijsten. Op de wedstrijddag kwamen Ajax-fans naar het restaurant. Ze sloegen het glas kapot en verbrandden het shirt. Toen ik dat de volgende dag hoorde, kwam de stoom uit mijn oren. In Amsterdam kreeg ik tijdens het warmlopen de meest vreselijke verwensingen naar mijn hoofd. Het publiek hield zich niet meer bezig met de wedstrijd, enkel met mij. Toen ik daarna scoorde, kwamen alle frustraties eruit.”

Guidetti is de laatste jaren weinig in De Kuip te bewonderen geweest. “De tijd ontbrak helaas om Feyenoord te bezoeken. We spelen vaak tegelijk. Ik heb een fantastisch jaar bij Feyenoord meegemaakt. Dat vergeet ik nooit. De toekomst? We zullen zien. Feyenoord zal in ieder geval nooit uit mijn hart verdwijnen.”

Gerelateerd nieuws
223 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 83 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 584 mensen actief, waarvan 211 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved