Feyenoord O16 kampioen na overwinning op Vitesse

zaterdag 11 mei 2019 13:20 40.365 keer bekeken 51 reacties FR12.nl Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 16 is kampioen van Nederland! De titel werd zaterdagmiddag op Varkenoord veroverd dankzij een overtuigende zege op directe concurrent Vitesse: 5-2.

Een zenuwslopend duel tussen twee titelkandidaten lag in de lijn der verwachting, maar het tegendeel bleek waar. Feyenoord O16 speelde erg sterk, maakte de ene mooie goal na de andere en stapte met een 5-2 zege en dus ook als kampioen van het veld.

Feyenoord heerste vanaf de eerste minuut en na 22 minuten viel de openingstreffer. Vitesse had een behoorlijk langde doelman onder de lat staan en toch slaagde Dylan Veenvliet erin om hem met een lob te verschalken. Een paar minuten later was het weer raak en ook dit was een hele mooie. Een voorzet van Kars van Veldhoven werd raak gevolleerd door Shiloh 't Zand. Vitesse deed voor de rust nog iets terug. Waar keeper Sam Pak al eens een vrije trap knap uit zijn doel hield, was hij kansloos bij een nieuwe poging.

Na de pauze voetbalde de ploeg van Dennis te Braak ongestoord door en maakte 't Zand zijn tweede van de middag. Dit keer nam hij een hoge bal van Giuliany Ben-David dos Santos goed aan, waarna hij overtuigend en hoog raak schoot. Ook de vierde Rotterdamse treffer was van grote schoonheid, als was het hier de vraag of het een bewuste doelpoging was van rechtsback Van Veldhoven. Zijn voorzet zeilde ineens de kruising in.

Vitesse deed nog iets terug uit een corner en op het moment dat iedereen namens Feyenoord langs de kant klaar stond om het veld op te stormen, vond Milan Hokke het nog niet genoeg. Ook hij zette de doelman te kijk met een hoge boogbal.

Te Braak was als vanzelfsprekend tevreden over de wedstrijd en het kampioenschap. 'Het is een knappe prestatie. In de loop van het seizoen zijn er veel spelers doorgeschoven. Voor een paar jongens was het ook hun eerste kampioenschap bij Feyenoord. Nu wacht er nog één uitdaging en dat is ongeslagen blijven.'

Feyenoord Onder 16 – Vitesse Onder 16 5-2
Scoreverloop
22' 1-0 Veenvliet
30' 2-0 't Zand
36' 2-1
48' 3-1 't Zand
57' 4-1 Van Veldhoven
71' 4-2
79' 5-2 Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 16
Pak, Van Veldhoven (66' Van Tol), Zouan, Baars, Van der Veldt (52' Candelaria), Hartjes, Veenvliet, Valk (70' Van Houwelingen), 't Zand (60' Van Lunteren), Hokke, Ben-David dos Santos (52' Deurloo).

Gerelateerd nieuws
51 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72607 leden - Op dit moment zijn 789 mensen actief, waarvan 219 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved