Rotterdamse gemeenteraad kritisch op Feyenoord City

Rotterdamse gemeenteraad kritisch op Feyenoord City

Gisteren werd er lang gesproken in een commissievergadering over Feyenoord City. De Rotterdamse gemeenteraad heeft veel kritiek op de nieuwe business-case van Feyenoord voor het nieuwe stadion. Oppositie partijen als Leefbaar Rotterdam, SP, 50Plus en de Partij voor de Dieren twijfelen aan de haalbaarheid van de financiële onderbouwing van het hele plan.

Ook de Partij van de Arbeid is minder positief dan eerst. ''De PvdA maakt zich er grote zorgen over. Voor de gemeente ziet het er niet goed uit. Het is slechter geworden omdat het geld dat de gemeente krijgt uitgekeerd vanuit het stadion ieder jaar omlaag gaat,'' vertelt Dennis Tak in gesprek met RTV Rijnmond.

Leefbaar raadslid Gerben Vreugdenhil heeft het financiële plaatje van het megaproject bestudeerd en maakt zich zorgen. Feyenoord City moet 220 miljoen ophalen. Externe investeerders zijn volgens Vreugdenhil gevoelig voor prestaties van het eerste elftal van Feyenoord. ''Lukt het dan wel al het geld bij elkaar te krijgen, nu het niet zo goed gaat in de competitie?''

''De PvdA heeft zich bij onze kritiek aangesloten,'' vervolgt Vreugdenhil. ''Als je dat bij de oppositie optelt, dan heb je geen meerderheid meer voor dit plan.'' Verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils ziet de knelpunten, maar heeft vertrouwen. ''Het is een proces dat al een tijdje loopt en nog een tijdje doorloopt. Er zijn wat wijzigingen ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. Maar het lijkt erop dat we daar wel uit komen.''

[readmore=50656]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties