''Het is toch een beetje uit de klauwen gegierd''

zondag 28 april 2019 20:02 123.270 keer bekeken 85 reacties Pro Shots

Hoewel Feyenoord nog twee wedstrijden te spelen heeft is het seizoen voor de Rotterdammers eigenlijk al afgelopen: de derde plaats is zeker en Feyenoord kan nog maximaal zes punten aan het huidige totaal toevoegen om de eindscore wat dragelijker te maken. Analisten zijn inmiddels begonnen om het seizoen van Feyenoord een cijfer te geven. Rob Jacobs en Joop Hiele kwamen uit op een 6,5, Emile Schelvis vindt dat te hoog. "Ik geef Feyenoord een 5,5."

"Je kan het afronden naar boven en dat is precies wat Feyenoord heeft gedaan: ze hebben het afgerond naar een derde plek. Dat zal volgens de krachtverhoudingen in Nederland ongeveer wel kloppen", zo vertelt Schelvis voor de camera van RTV Rijnmond. "Maar eigenlijk zijn de hobbels wel zo groot geweest dat je niet van een heel goed seizoen uit mag gaan."

De derde plek was weliswaar het hoogst haalbare voor Feyenoord, maar de manier waarop dat gebeurd is schuurt. "Het voetbal van Feyenoord is iedereen een beetje in het verkeerde keelgat geschoten. Daar is zoveel over te doen geweest het afgelopen jaar: het positiespel, het gebrek aan diepte bij de spitsen. Je bent heel erg afhankelijk geweest van de grillen van Berghuis aan de ene kant en Larsson aan de andere kant en daar tussenin liep dan Van Persie."

Als alle puzzelstukjes op de goede plek vallen kan Feyenoord meedoen om het kampioenschap, maar dat is de afgelopen veertig jaar maar zelden gebeurd. "Feyenoord is wat dat betreft wel een rare club: een accomodatie die topclubwaardig is, een publiek dat daar bijhoort, alleen het elftal correspondeert daar niet mee." 

"Daarom heb ik ook zo gehamerd op dat leiderschap dat Feyenoord nodig heeft, om de doodsimpele reden dat je over vijf jaar niet in dat nieuwe stadion kan gaan spelen met 60.000 man, met een begroting die daar bijhoort, een verwachtingspatroon en dan om de derde/vierde plek gaan strijden en geen Champions League inkomsten kunnen genereren, want daar moet je dan wel naartoe natuurlijk."

Had Giovanni van Bronckhorst na de bekerwinst van vorig jaar afscheid moeten nemen? "Ik denk het wel. Helaas voor hem, voor Feyenoord en iedereen. Van Bronckhorst is voor eeuwig aan deze club verbonden. Hij is een clubman pur sang, hij heeft zijn hele ziel en zaligheid erin gestopt, maar het is toch een beetje uit de klauwen gegierd en dat is niks voor Gio. Maar hij wordt landskampioen en wint twee bekers, de fruitschalen tel ik niet mee, dat zijn oefenwedstrijden, maar: dat is wel topclubwaardig. Daar gaat het om, om prijzen winnen."

Gerelateerd nieuws
85 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 766 mensen actief, waarvan 182 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved