''In De Kuip loopt hij godverdomme rond alsof hij ik weet niet wie is''

zaterdag 27 april 2019 02:12 182.815 keer bekeken 408 reacties Pro Shots

De mannen bij Veronica Inside waren uitgesproken zoals altijd. Tafelgast Jan Boskamp sloeg presentator Wilfred Genee nog even om de oren met diens uitspraak van een paar weken geleden dat Feyenoord vierde zou worden. "We zijn derde geworden... the best of the rest, zeg maar."

Feyenoord heeft een uiterst gemakkelijke overwinning geboekt tegen een zeer zwak NAC, maar analist Rene van der Gijp was toch wel tevreden over het Feyenoord dat hij gezien had. "Dat NAC is helemaal niks, maar ik heb wel met plezier naar de wedstrijd zitten kijken: naar Kokcu, naar Vente en weet je wie er ook leuk speelde? Dat linksbackie (Malacia - red.) dat ik meestal nog weleens wat aan de wilde kant vind."

Juist de spelers die ontbraken bij Feyenoord heeft Gijp helemaal niet gemist. "Op een of andere manier ben ik wel een beetje klaar met de Berghuisjes die zich ver verheven voelen boven iedereen en dan die Jorgensen constant met dat hoofd 'ik heb er eigenlijk niet zoveel zin meer in, maar ik loop er nog'. Dat met Van Persie word ik ook moe van: dat elke bal die Van Persie aanneemt, dat dan die commentator helemaal klaarkomt en gaat roepen 'o, o, nog twee weken, laten we hier nog even van genieten' en dan neemt ie gewoon een bal aan. Dan denk ik: doe gewoon normaal man." 

"Berghuis ben ik klaar mee. Weet je: bij Watford komen ze nu nog niet van het lachen in slaap en in De Kuip loopt hij godverdomme rond alsof hij ik weet niet wie is."

Johan Derksen doet er nog een schepje bovenop. "Zo goed als Van Persie nu is, zo goed is ie nooit geweest, als je de mensen hoort. Het is gewoon verschrikkelijk: Van Persie bestaat bij de zwakte van de Nederlandse eredivisie.  

De Snor is ook nog geen voorstander van een stap hogerop voor Michel Vlap die inmiddels als middenvelder zestien keer gescoord heeft voor middenmoter sc Heerenveen. "Vlap is een ontzettend leuke speler, maar als Vlap naar Ajax, Feyenoord of PSV gaat: zou hij daar ook zo'n speler zijn als bij Heerenveen? Ik vraag het me af, het is een grote gok."

Gijp ziet echter wel mogelijkheden. "Is Vlap slechter dan Toornstra?" Boskamp is gedecideerd. "Nee, het is een middenvelder en hij heeft scorend vermogen." Heerenveen vraagt echter pakweg acht miljoen voor Vlap en dat lijkt niet te betalen voor de Rotterdammers. "Of de Vrienden van Feyenoord motten wat neerleggen."

Gerelateerd nieuws
408 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 122 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71503 leden - Op dit moment zijn 1446 mensen actief, waarvan 330 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved