Feyenoord O17 sluit competitie af met ruime zege

vrijdag 26 april 2019 11:24 39.345 keer bekeken 38 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 17 heeft in de laatste competitiewedstrijd de leeftijdsgenoten van FC Utrecht met ruime cijfers opzij gezet. De ploeg van Melvin Boel won op Varkenoord met 4-1. Dat was voldoende om de vierde plaats vast te houden voor de ploeg van Feyenoord Academy, die niet meer kon stijgen en aan een punt genoeg had om nummer vijf FC Utrecht onder zich te houden.

De bezoekers maakten het Feyenoord lastig door compact te spelen. Als er dan eens ruimte ontstond voor de talenten van Feyenoord Academy, werd daar slordig mee om gesprongen. Vlak voor de pauze vond aanvaller Ibrahima Berete wel een gaatje. Zijn schot werd gekeerd door de doelman, waarop Noah Naujoks de rebound binnen prikte.

Door de openingstreffer van Feyenoord moest FC Utrecht na de pauze meer komen, waardoor er meer ruimte ontstond voor de Rotterdammers. Abdel Belarbi miste twee kansen op de 2-0, waarna deze stand via Berete wel op het bord kwam. De ruimere voorsprong gaf Boel de gelegenheid om invallers te brengen.

Vijf minuten voor tijd leek het nog even spannend te worden toen FC Utrecht de aansluitingstreffer maakte. Deze spanning was van korte duur, omdat het drie minuten later alweer 3-1 stond. In een counter behield Naujoks het overzicht en bood Shiloh ’t Zand een niet te missen kans door de bal goed breed te leggen. Invaller ’t Zand maakte iets later op prachtige wijze nog een goal. Van een grote afstand schoot hij de bal langs de keeper.

Volgens Boel heeft zijn ploeg de competitie goed afgesloten. ‘Het doel was om bij de eerste vier te eindigen en vooral een goede ontwikkeling door te maken. Dat laatste is gebeurd vind ik.’ Onder 17 kan zich nu vol richten op de bekerfinale, die op 1 juni gespeeld wordt tegen de winnaar van het duel tussen AZ en N.E.C.. Tussendoor komen Steven van der Sloot en Tein Troost voor Nederland in actie op het EK Onder 17.

Feyenoord Onder 17 – FC Utrecht Onder 17 4-1
Scoreverloop:
38’ 1-0 Naujoks
65’ 2-0 Berete
75’ 2-1
78’ 3-1 ’t Zand
80’ 4-1 ‘t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot (65’ Brugman), Owusu, Van der Zeeuw, Esajas, Knoll (65’ Van der Lubbe), Ben-David dos Santos (65’ Akdeniz), Zitman (27’ Omgba), Belarbi (60’ ’t Zand), Naujoks, Berete.

Gerelateerd nieuws
38 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 14 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 317 mensen actief, waarvan 72 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved