''Van hier en daar een invalbeurtje word je niet beter''

woensdag 24 april 2019 08:02 142.350 keer bekeken 353 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft eerder aangegeven aankomende jaren vol voor de eigen jeugd te gaan. De Rotterdammers kunnen geen grote transfers maken omdat het geld ontbreekt. Wouter Burger en Lutsharel Geertruida staan te trappelen om meer minuten te maken in het eerste.

''Het is nu gewoon belangrijk om veel minuten te maken. Van hier en daar een invalbeurtje word je niet beter,'' vertelt Burger. ''Met de training op het veld staan tussen Robin van Persie en Steven Berghuis is natuurlijk fantastisch. Ik ben erg blij met de kans die ik krijg van Feyenoord om bij de selectie te trainen. Daar leer ik heel veel van, maar ik moet mijn wedstrijden gewoon spelen bij Jong Feyenoord en Feyenoord onder 19.''

''De stap naar het eerste is groot en dat merk je ook aan de trainingen,'' reageert Geertruida in gesprek met de NOS. ''Het tempo is daar hoger en je moet sneller handelen, maar na een tijdje wen je eraan en ga je vanzelf mee met de groep. Als je elke dag traint met jongens zoals Van Persie en Berghuis en je kijkt hoe zij bepaalde dingen doen en oplossen, dan probeer je daar zelf ook wat van mee te pikken en het toe te voegen aan je eigen spel."

De 18-jarige Geertruida hoopt aankomend seizoen onder stam op meer minuten. ''Mijn debuut in de eredivisie deed mij goed en smaakt zeker naar meer. Alleen heeft de club zich in januari versterkt in de achterhoede waardoor mijn kansen op speeltijd heel erg zijn afgenomen. Er komt een nieuwe trainer in de zomer en hopelijk kan ik hem overtuigen om me speeltijd in Feyenoord 1 te geven."

Gerelateerd nieuws
353 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 88 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74408 leden - Op dit moment zijn 684 mensen actief, waarvan 214 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved