Gio en Van Persie: ''Die moeten allebei niet mee naar Fortuna''

dinsdag 23 april 2019 06:45 133.065 keer bekeken 240 reacties Pro Shots

Het voetbalpraatprogramma Veronica Inside ging uitgebreid in op de huidige status van Feyenoord. Vooral Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst werden besproken. Het viel op dat trainer Giovanni van Bronckhorst het komende seizoen de clubs schijnbaar niet voor het uitkiezen heeft. Analist Johan Derksen is daar verbaasd over.

"Dat vroeg ik me ook af, want die jongen heeft prijzen gewonnen, het is een uitermate beschaafde jongen en een boegbeeld voor je club, maar, en dat heb ik zelf ook een beetje: heel veel mensen zien geen echte trainer/coach in hem, terwijl hij aantoont dat hij best harde beslissingen durft te nemen. Er is eigenlijk niets op die jongen aan te merken. Ik had verwacht dat er misschien wel een grote buitenlandse club zou komen omdat hij een grote internationale carrière heeft gehad."

De grote clubs melden zich dus niet volgens Derksen. "Maar voor een club als Heerenveen..." presentator Wilfred Genee grijpt in: "Dat zou hij toch nooit doen?" "Je hoeft toch niet je neus op te halen voor een club als Heerenveen? Als ik nu bij Heerenveen was zou ik best overwegen om zo'n jongen binnen te halen, want je haalt wel een gentleman binnen." 

Giovanni van Bronckhorst lag, zelfs ondanks het landskampioenschap, de afgelopen jaren zwaar onder vuur. Analist Rene van der Gijp heeft daar geen begrip voor. "De eerstkomende drie jaar zullen wij zien hoe verschrikkelijk goed die Van Bronckhorst het gedaan heeft, want er komt geen trainer meer die in drie jaar gaat doen wat hij daar gedaan heeft met dat materiaal, want het is niet veel bijzonders hoor."

Zowel Van der Gijp als tafelgast Valentijn Driessen waren het eens over de laatse wedstrijd van Feyenoord dit seizoen, tegen Fortuna Sittard, en de eventuele aanwezigheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst daar. "Die moeten allebei niet mee naar Fortuna." Hun definitieve afscheid moet tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zijn.

Gerelateerd nieuws
240 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 49 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71857 leden - Op dit moment zijn 200 mensen actief, waarvan 87 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved