Feyenoord O15 verdienstelijk derde in Georgië

Feyenoord Onder 15 heeft het Vitali Daraselia Tournament met een keurige derde plaats afgesloten. In de strijd om het brons was het team te sterk voor de Georgische Academy (1-2). Ondanks de teleurstelling van het niet behalen van de finale gisteravond, overheerst een positief gevoel aan het – overigens prima georganiseerde – toernooi in de hoofdstad van Georgië.

Was eerder in de week de onderlinge poulewedstrijd nog in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd, daar opende Feyenoord ditmaal halverwege de eerste helft de score. Een voorzet van Gio-Renys Felicia kon eenvoudig door Délano van der Heijden worden binnengetikt (0-1). Feyenoord bleef de hele wedstrijd sterker, maar moest toch in de 63e minuut de gelijkmaker incasseren.

Terwijl strafschoppen de beslissing leken te moeten brengen, was het in de slotminuut Jordi van Lunteren die na een diepe bal links net voor het strafschopgebied ontving. Hij omspeelde in het zestienmetergebied handig de laatste verdediger, die geen andere mogelijkheid zag Van Lunteren ten val te brengen. De scheidsrechter aarzelde geen moment en kende Feyenoord een terechte strafschop toe. Nesto Groen mocht vervolgens aanleggen en wist met dit buitenkansje wel raad: 1-2. Met nog drie minuten extra op de klok was een slotoffensief van de Georgiërs te verwachten, maar zij konden geen vuist meer maken. Doelverdediger Manou Berger werd niet meer op de proef gesteld.

Met het binnenhalen van de derde plaats en de omstandigheden deze week kan Feyenoord Onder 15 terugkijken op een meer dan geslaagde week. Een prima ervaring om een toernooi van deze omvang, en in een voor de meesten onbekend land, te mogen spelen. Maandagochtend vroeg reist de ploeg terug naar Rotterdam, om zich vanaf volgende week te richten op de eerstvolgende competitiewedstrijd, die op zaterdag 4 mei thuis tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht wordt gespeeld.