Feyenoord Onder 19 wint van Sparta Onder 19

Feyenoord Onder 19 heeft drie heel belangrijke punten gepakt in de strijd om de landstitel. Het team van Dirk Kuyt versloeg de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam zaterdagmiddag met 0-2 door twee benutte strafschoppen van Achraf El Bouchataoui.

Voor rust kreeg El Bouchataoui al de beste kans aan de zijde van Feyenoord Onder 19, dat met een duidelijke missie het veld op was gestapt. Sparta Rotterdam Onder 19 was de volgende horde die hoe dan ook genomen moest worden op weg naar misschien wel het kampioenschap. Door de overwinning van vorige week op koploper AZ (2-0) behoorde dat immers weer tot de mogelijkheden.

Een vrije trap van El Bouchataoui ging in de eerste helft maar net naast en verder kreeg onder anderen Lutsharel Geertruida de bal in kansrijke positie niet op doel, waardoor een openingstreffer van de ploeg uit Rotterdam-Zuid voor de pauze uit bleef. Sparta-spits Pepijn Doesburg was er aan de andere zijde dichtbij met een puntertje, maar hij miste het doel van Joey Koorevaar nipt.

[dumpitem=18191]

Twee strafschoppen
Feyenoord Onder 19 kwam wel aan de verdiende openingstreffer. In de 68ste minuut werd spits Abdel Belarbi getorpedeerd door de doelman van de thuisploeg, waarna de bal op de stip ging. El Bouchataoui schoot de bal vanaf feilloos in de linkerhoek. In de slotminuut herhaalde hij dit kunstje na een overtreding op invaller Splinter de Mooij: 0-2.

Door de puike overwinning in de Rotterdamse derby komt Feyenoord Onder 19 na tien wedstrijden in de Kampioenscompetitie op twintig punten. Koploper Ajax Onder 19 heeft een punt meer en is de eerstvolgende tegenstander. Het team van Kuyt neemt het op maandag 29 april (16:00 uur) op Varkenoord op tegen de Amsterdammers.

68' | 0-1 | El Bouchataoui!
90' | 0-2 | El Bouchataoui!

Feyenoord: Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Van der Zeeuw, Geertruida, Huijgen, Burger, Belarbi, El Bouchataoui, Touré
Sparta: Francios; Eersteling, Valies, Van Unen Drakpe, Meerstadt, Tremour, Tuzlacik, Doesburg, Brouwer, Boskoven.