KNVB verplaatst 33ste speelronde eredivisie

KNVB verplaatst 33ste speelronde eredivisie

De 33ste speelronde in de eredivisie wordt verplaatst om Ajax lucht te geven in het volle speelschema. Dat betekent dat het programma van zondag 28 april naar woensdag 15 mei verhuist. De competitieronde op 12 mei blijft gehandhaafd.

Voor Feyenoord is het gevolg dat de laatste wedstrijd van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst een uitwedstrijd is op een woensdagavond tegen Fortuna Sittard. De laatste keer dat de supporters Van Persie aan het werk kunnen zien in De Kuip is op 12 mei tegen ADO Den Haag.

Worden deze wedstrijden verschoven zodat Ajax zich rustig kan voorbereiden op de halve finale van de Champions League?
Nee, dit wordt gedaan om aan de samen afgesproken voorwaarde van minimaal twee volledige dagen rust tussen twee wedstrijden te kunnen voldoen. Dat is het uitgangspunt voor onze competitieplanning. Dat geldt voor alle clubs en dat geldt voor alle competities waarin ze spelen; eredivisie, bekertoernooi en Europees voetbal. Daarnaast is er het uitgangpunt dat we ten behoeve van een eerlijk verloop van de competitie er zo lang mogelijk aan vasthouden dat op de laatste twee speeldagen alle clubs tegelijkertijd in actie komen.

Zijn de clubs het allemaal eens met deze wijzigingen?
We lopen tegen een probleem aan waarbij de makkelijke oplossing niet bestaat. De opties met de minste consequenties zijn de afgelopen weken uitgewerkt en intensief besproken met (direct) betrokken clubs en partijen, maar waren om diverse redenen voor partijen niet in te vullen. Aan de opties die nu overblijven kleven meer nadelen. We zijn ons er daarom van bewust dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen, maar er moet een knoop doorgehakt worden.

Is de KNVB tevreden met de uiteindelijke beslissing?
Van volle tevredenheid kan geen sprake zijn, want dit is uiteindelijk voor geen van de betrokkenen prettig. Wat wel erg prettig is, is de reden waarom dit nodig was: de halve finaleplaats van Ajax in de Champions League. Niet alleen Ajax, maar het hele Nederlandse voetbal profiteert hiervan. In deze heeft de KNVB zijn rol gepakt als organisator van de competitie, het belang van de clubs zoveel als mogelijk dienend én in overleg met de betrokken clubs.

[readmore=50492]

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Giovanni van Bronckhorst ajax ADO Den haag Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties