''Wij hebben de club gevraagd zich daar tegen te verzetten''

''Wij hebben de club gevraagd zich daar tegen te verzetten''

De KNVB heeft de clubs gevraagd om mee te denken rondom het probleem van Ajax. De voetbalbond wil de Amsterdammers rondom de halve finale van de Champions League meer rust gunnen en wil dit met alle clubs bespreken.

De optie om een complete speelronde te verplaatsen valt niet goed bij de supporters vereniging van Feyenoord. ''Er gaan geluiden op over het verplaatsen van wedstrijden", schrijft voorzitter Remco Ravenhorst. "In het meest ongelukkige geval betreft het ook de laatste wedstrijd, met afscheid van onder anderen Van Persie. Wij hebben de club gevraagd zich daar tegen te verzetten, mocht het concreet worden. Houd rekening met de supporters."

John de Jonge, voorzitter van SV FC Groningen, laat weten de club hetzelfde te hebben gevraagd. "Bij Supportersvereniging PSV hebben ze zich ook duidelijk uitgesproken. Dat gaat goed. Ik hoop dat de clubs het overnemen. Ik begrijp de belangen echt wel, maar een verplaatsing bij andere clubs is in mijn ogen echt buiten proporties. Kun je niet maken naar de achterban," sluit Ravenhorst af.

FSV De Feijenoorder heeft ook een statement op de website geplaatst. ''Supporters leven voor hun club en houden rekening met het competitieschema bij het plannen van vakanties, werkzaamheden, sociale activiteiten en evenementen rond wedstrijden. De belangen van het overgrote deel van de supporters worden niet behartigd door een dergelijke aanpassing van de speelkalender. Bovendien kunnen aanpassingen verder doorwerken in eventueel te spelen play-offs.''

Lees meer over
PSV Robin van Persie ajax FC Groningen Jan de Jong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties