Competitieschema mogelijk wederom op de schop

Competitieschema mogelijk wederom op de schop

De KNVB heeft tijdens het opmaken van het competitieprogramma geen rekening gehouden dat er na april nog een Nederlandse club actief zou zijn in Europa en dat levert de nodige problemen op. Eerder werden er al twee wedstrijden van Feyenoord verplaatst. Mogelijk volgt er nog een aanpassing.

Dit meldt Voetbal International. De KNVB heeft aan alle clubs gevraagd om mee te denken om Ajax te helpen. De Amsterdammers spelen op 30 april en 7 mei de halve finale van de Champions League. De wedstrijd op zondag 28 april tussen De Graafschap en Ajax moet worden verplaatst. Het eerste plan om het duel naar de vrijdag te verplaatsen bleek niet mogelijk.

De enig overgebleven optie is om het competitieschema vanaf de 33ste speelronde een week op te schuiven. Op zondag 12 en 19 mei zouden dan de laatste twee speeldagen worden afgewerkt. De KNVB hoopt dat alle clubs uit de Eredivisie meewerken en dat er aanstaande donderdag na overleg tot een definitief besluit gekomen kan worden.

Lees meer over
ajax De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties