Effectief Feyenoord O15 doet goede zaken tegen SC Braga

woensdag 17 april 2019 16:36 44.985 keer bekeken 137 reacties Feyenoord.nl Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 15 heeft op het toernooi om de Daraselia Cup 2019 de tweede poulewedstrijd overtuigend gewonnen. SC Braga O15 werd met 5-0 verslagen. Daardoor komt de ploeg van Gaston Taument op drie punten uit twee wedstrijden.

De eerste grote kans van de wedstrijd was er al na twee minuten voor SC Braga. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van een Portugese aanvaller terecht, die op zes meter van het doel vrij leek in te tikken. Jayden Candelaria bleek echter met een goede redding een sta-in-de-weg.

Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen en creëerde al snel de eerste kansen. Na elf minuten was het voor de eerste keer raak. Een voorzet van Jordi van Lunteren kwam via Jamal Ourhris bij Levi Skyum terecht. Vrijstaand voor de doelverdediger twijfelde hij geen moment en scoorde: 1-0. Snel daarna was het de beurt aan Jordi van Lunteren, die een kans uit een pass van Ilyas el Moussaoui verzilverde.

Hattrick Van Lunteren
Het was de opmaat naar een loepzuivere hattrick van Van Lunteren, want ook de 3-0 (schot van buiten het strafschopgebied) en 4-0 (kopbal uit voorzet Lennard Hartjes) kwamen op zijn naam. In amper elf minuten tijd rondde vervolgens ook Ilyas el Moussaoui koppend af (voorzet Dylan Veenvliet). Hij bracht de score daarmee nog voor rust op 5-0.

Na de pauze probeerde SC Braga Feyenoord terug te dringen. Verder dan twee droge knallen op de paal kwamen de Portugezen echter niet. Ook Feyenoord bleef de aanval zoeken, maar ook hier stond de paal een zesde treffer in de weg. De eindstand bleek bij rust gehaald en daarmee beloonde Feyenoord zichzelf en creëerde het een goede uitgangspositie voor de laatste poulewedstrijd.

Gedeelde tweede plaats
Door de winst van GFF Academy tegen Dinamo Kiev eerder op de dag en het gelijkspel tussen SC Braga en GFF Academy gisteravond staan de Rotterdammers nu met drie punten op een gedeelde tweede plaats. Morgen speelt Feyenoord Onder 15 de derde en laatste poulewedstrijd tegen GFF Academy om 14:00 uur lokale tijd.

Gerelateerd nieuws
137 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 39 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67176 leden - Op dit moment zijn 713 mensen actief, waarvan 184 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved