Lof voor 'Gio': ''Hij wilde per se winnen''

maandag 15 april 2019 21:30 55.235 keer bekeken 93 reacties Pro Shots

De derde plaats komt voor Feyenoord niet meer in gevaar, denkt Hans Kraaij. Dat zegt hij maandagavond bij Veronica Inside. Hij looft bovendien Giovanni van Bronckhorst, die aanvallend wisselde tegen Heracles en daardoor nog een overwinning over de streep wist te trekken. 

"We weten allemaal: als je met tien man komt te staan, gaan alle trainers steevast 4-4-1 spelen", begint Kraaij. "Maar hij wilde per se winnen. Hij haalt z'n controleur eruit en speelt 4-2-3, met Van Persie, Berghuis en Larsson. Dat is dé manier om vol voor de winst te gaan."

Jordy Clasie, die slachtoffer was van de aanvallende wissel, was minder tevreden en liet zijn ongenoegen over de wissel blijken. Hij sjokte van het veld en weigerde zijn trainer een hand te geven. "Clasie heeft zich heel slecht gedragen. Als je zo langzaam naar de kant gaat, vind je op dat moment jezelf belangrijker dan het team", aldus Kraaij.

Johan Derksen vindt de ophef rondom het incident wat overdreven. "Als de spelers weten dat de trainer en directeur weggaan, dan ben je al wat van je overwicht kwijt. Dan is het normaal dat mensen wat meer durven. Dat Clasie teleurgesteld was, mag hij van mij best uiten. Daar moeten we niet zo dramatisch over doen. Als aanvoerder past het niet. Ik had gezegd: je bent geen aanvoerder meer en we gaan over tot de orde van de dag."

Ook Nicolai Jørgensen was zijn frustraties in de wedstrijd tegen Heracles niet de baas. Hij kreeg een rode kaart wegens natrappen. "Die is ook teleurgesteld", aldus René van der Gijp. "Dit is frustratie naar zichzelf toe. Voor dat kutseizoen dat hij gespeeld heeft. Die wil niemand meer hebben. Iemand die vijf goals maakt bij Feyenoord, wat moet je ermee?"

Gerelateerd nieuws
93 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71024 leden - Op dit moment zijn 786 mensen actief, waarvan 244 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved