''Je ziet dat spelers een loopje gaan nemen met de trainer''

maandag 15 april 2019 19:03 62.835 keer bekeken 37 reacties Pro Shots

Door wangedrag van Nicolai Jørgensen en Jordy Clasie tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen zaterdag, is het opnieuw onrustig rondom Feyenoord. Twee weken eerder werd Steven Berghuis al naar de bank verwezen door een incident op de training. In de NOS Voetbalpodcast roept het de vraag op of Van Bronckhorst zijn ploeg nog wel onder controle heeft.

"We hebben vaker gezien dat wanneer trainers aangeven dat ze gaan, de spelers iets meer vrijheid voelen om tegen hem in te gaan", begint Arman Avsaroglu. "We hebben dit soort dingen dit seizoen al vaak gezien. Dat betekent dat het niet helemaal goed gaat met de discipline."

"Ook met St Juste zijn er dingen gebeurd die niet door de beugel konden. Het gebeurt te vaak. Van Bronckhorst heeft de excuses van Clasie geaccepteerd en er volgt een straf, maar het is vooral zo onhandig. Waarom doe je dit nou? Je speelt als topsporter bij een grote club. Slik dan even je ego in en doe dit niet in een vol stadion. Clasie heeft de ervaring en gaat dan zo demonstratief naar de kant."

Ook Arno Vermeulen denkt dat het aan Giovanni van Bronckhorst ligt. "Je ziet de laatste weken dat de spelers een loopje gaan nemen met de trainer. Dat vind ik pijnlijk, want ik vind Van Bronckhorst een topper in alle opzichten. Hij heeft geweldig werk geleverd bij Feyenoord. Ik vind het pijnlijk wat ik nu zie: als Jordy Clasie dit al gaat doen bij de coach, ben ik bang dat het intern een janboel is."

Jan Roelfs denkt dat dat wat overdreven is. "Ik blijf toch zeggen dat de spelers de boel niet saboteren. Met tien man slagen ze er toch nog in om die overwinning uit het vuur te slepen. Dat is toch een teken dat de spelers zich kunnen verenigen op het veld." Avsaroglu sluit zich daarbij aan. "Ik denk niet dat het bewuste ondermijning van de trainer is. Het komt meer voort uit frustratie over hoe slecht het gaat dit seizoen."

"De spelers zijn er echt stuk van dat dit gebeurt", gaat Avsaroglu verder. "Die hebben ook het antwoord niet op een heel vreemd seizoen, waarin Feyenoord de best presterende ploeg is in wedstrijden met Ajax en PSV, maar vervolgens in de andere wedstrijden verschrikkelijk veel punten laat liggen. Daar komt die frustratie vandaan. Als ze echt de trainer zouden willen ondermijnen, zouden ze niet geboden hebben wat ze deze wedstrijd hebben gedaan. Ik denk niet dat Van Bronckhorst de kleedkamer kwijt is."

Gerelateerd nieuws
37 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68106 leden - Op dit moment zijn 440 mensen actief, waarvan 66 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved