''Hij kan niet accepteren dat spelers zo met zijn ballen spelen''

''Hij kan niet accepteren dat spelers zo met zijn ballen spelen''

Valentijn Driessen is van mening dat de spelers Giovanni van Bronckhorst de laatste maanden in de steek laten bij Feyenoord. Juist de trainer die altijd de spelersgroep heeft gesteund in de media had meer respect verdiend.

''Vier jaar lang verdedigde hij zijn spelers bijna tot in het oneindige. Hij was zelfs bereid om ervoor te liegen. Als een boemerang kreeg hij de leugen over de reservebeurt van Steven Berghuis door toedoen van de speler terug in zijn gezicht. De manier waarop de ervaren Deen zich misdroeg, hoe gefrustreerd ook, sloeg nergens op,'' vertelt Driessen in zijn column in De Telegraaf. ''Clasie spande de kroon met de wijze van reageren op zijn wissel."

Driessen wijst erop dat Van Bronckhorst zich sterk maakte om Clasie te huren en te bevrijden uit zijn uitzichtloze situatie bij Southampton. De middenvelder werd reserve-aanvoerder en kreeg alle tijd en ruimte om na jaren zonder veel speeltijd zijn wedstrijdritme terug te vinden. "Ook toen dat niet lukte, hield Van Bronckhorst Clasie altijd de hand boven het hoofd. En dan zo’n reactie….. Tegenover de trainer, die in every inch a gentleman is."

"Clasie’s rouw na de zonde was iets te gemakkelijk." Feyenoord gaat maatregelen jegens Jørgensen en Clasie nemen, zo maakte Van Bronckhorst na afloop bekend. "Hij kan niet accepteren dat spelers zo met zijn ballen spelen, zelfs niet nu hij binnenkort vertrekt. Zulke spelers past alleen diepe schaamte."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties