''Uiteindelijk trekt iedereen straks de deur achter zich dicht''

zondag 14 april 2019 11:00 163.175 keer bekeken 207 reacties Pro Shots

Feyenoord stond nog niet zo lang geleden op de derde plaats in de eredivisie met een straatlengte voorsprong op AZ. Die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en Feyenoord moest opeens in de achtervolging op AZ. De Alkmaarders begonnen echter punten te verliezen terwijl Feyenoord opeens weer begon te winnen. Voor aanvang van deze speelronde had Feyenoord weer een punt voorsprong op AZ. In De Kuip ging dan ook een luid gejuich op toen AZ gisteren de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de laatste minuut met 2-3 verloor. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam plaatst zijn vraagtekens bij die vreugde uitbarsting. "Het zegt ook wel wat dat Feyenoord daarvoor moet juichen."

Feyenoord moest het verlies van AZ daarna zelf nog wel verzilveren tegen Heracles. "Om dan derde te kunnen worden moet je zelf die wedstrijd winnen van Heracles en dat is met heel veel pijn en moeite uiteindelijk gelukt, maar het was een van de mindere wedstrijden van de laatste weken. Uiteindelijk geldt in deze fase dat je die wedstrijd wint, het gat vier punten is en dat je volgende week definitief die derde plek veilig kunt stellen."

Opvallend was dat Nicolai Jorgensen een rode kaart kreeg tijdens de wedstrijd. "Dat is opgebouwde frustratie en dat geldt ook voor de wissel van Jordy Clasie. Het is ook een gebrek aan discipline, dat kan gewoon niet. Je moet als spits gewoon rustig blijven in zo'n situatie: er is niks aan de hand. Ja, die gozer liep voor zijn voeten, maar dan laat je 'm gaan en dan ga je dit niet doen en je ploeg duperen."

"Hoe Clasie naar de kant gaat, hij is nota bene aanvoerder, dat zijn we helemaal niet van hem gewend. Hij is normaal gesproken de rust zelve, maar ja: heel veel misbaar en dat zegt wel heel veel over de toestand van dit Feyenoord momenteel. Des te opmerkelijker dat ze die wedstrijd, met een beetje hulp van Kamphuis, over de streep trekken en 'm nog winnen."

Scheidsrechter Kamphuis gaf namelijk een volgens Krabbendam dubieuze strafschop na een overtreding op Eric Botteghin, zo vertelt hij op de radio van Voetbal International. "Wat is dat nou toch? Wat is dat nou toch? Ik kan me voorstellen dat als je voor Heracles bent, dat het dan frustrerend is: je ziet de meest gekke dingen voorbij komen, dan wel een penalty, dan geen penalty en deze slappe scheidsrechter geeft, misschien onder de druk van De Kuip, wel een penalty."

"Dan is het seizoen bijna afgelopen en moet je blij zijn dat je die play-offs niet meer in moet, want dat was natuurlijk een ramp geworden. Uiteindelijk trekt iedereen straks de deur achter zich dicht, Europees voetbal veiliggesteld na een heel slecht seizoen. Snel vergeten, opnieuw beginnen en wachten hoe het hier verder gaat met de invulling van de technisch directeur, de invulling van de selectie, want er is een hoop werk te verrichten als je kijkt naar de huidige staat van dit Feyenoord."

Gerelateerd nieuws
207 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 87 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73592 leden - Op dit moment zijn 990 mensen actief, waarvan 249 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved