Feyenoord Onder 19 wint van AZ Onder 19

Feyenoord Onder 19 heeft de kraker tegen AZ Onder 19 met 2-0 gewonnen op Varkenoord en doet hiermee uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap. De Rotterdammers wonnen dankzij doelpunten van Wout Burger en Cheick Touré.

Vanaf de start leek Feyenoord Onder 19 - AZ Onder 19 een open wedstrijd te worden. De bezoekers zetten namelijk direct druk op de ploeg van Feyenoord Academy. Feyenoord Onder 19 leek daar geen rekening mee te hebben gehouden, maar het team had enkele minuten later de zaakjes weer op orde en controleerde de wedstrijd.

Grote mogelijkheden
De ploeg van Kuyt kreeg in de eerste helft een aantal grote mogelijkheden om op een voorsprong te komen. Naoufal Bannis was er drie keer heel dicht bij, maar het lukte hem niet om doelman AZ Onder 19-doelman Mees Bakker te passeren. Ook Denzel Hall was niet veel later dicht bij de 1-0, maar de verdediger zag zijn kopkans geblokt worden. De bezoekers uit Noord-Holland werden nauwelijks gevaarlijk.

In de tweede helft duurde het niet lang totdat het Feyenoord Onder 19 wél lukte om te scoren. Een goede voorzet van Achraf El Bouchataoui vanaf de rechterkant van het veld kwam uit bij Wouter Burger, die als een echte spits de bal binnenschoot: 1-0.

Knappe kopbal Touré
Niet veel later viel ook de tweede Rotterdamse treffer van de middag. Opnieuw na een voorzet van de rechterkant van het veld, deze keer van de voet van Rodney Huijgen. De voor het doel gepositioneerde Cheick Touré kopte de bal knap binnen: 2-0.

Na het verruimen van de voorsprong en een aantal wissels van Feyenoord Onder 19 liet AZ Onder 19 iets meer van zich zien. Thijs Oosting was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot raakte de paal. Aan de andere kant zag ook Feyenoord-verdediger Quilindschy Hartman zijn inzet op het aluminium ketsen, waardoor de score niet veranderende.

Kuyt: ‘We kijken niet naar andere teams’
Door de overwinning en de nederlaag van Ajax Onder 19 tegen PSV Onder 19 heeft de ploeg van Kuyt het initiatief in de titelstrijd. Ajax heeft nog een punt voorsprong bij een gelijk aantal wedstrijden, maar treft Feyenoord Onder 19 nog twee keer ‘Dit is een heel goede overwinning, maar we kijken niet naar de andere teams,’ aldus de trainer. ‘We gaan uit van onze eigen kracht en die krachten zijn groot. Er komen spannende weken aan.’

Feyenoord Onder 19 - AZ Onder 19 2-0