Kritiek op Feyenoordjeugd: ''Kökçü, Vente, Malacia: waar zijn ze?''

vrijdag 12 april 2019 02:00 108.080 keer bekeken 306 reacties Pro Shots

Feyenoord staat weer op de derde plek en kan die plek de komende twee thuiswedstrijden, bij winst, zo goed als veiligstellen. Al weet je het bij Feyenoord maar nooit. De overwinningen op Heerenveen (3-0) en VVV-Venlo (0-3) hebben de rust in ieder geval voor even terug laten keren bij de Rotterdammers, aldus Feyenoord watcher Martijn Krabbendam.

"Als je wint is het altijd rustig en Feyenoord staat weer op de derde plaats. Dat is wat iedereen hoopt en verwacht, dus wat dat betreft is de rust wel weer weergekeerd. Als ze van Heracles winnen, dan volgt een week later AZ in een rechtstreeks duel, dus tot die tijd is alles rustig."

Of Robin van Persie zaterdag al zijn opwachting kan maken is nog onduidelijk. "Niemand weet hoe ver hij met zijn blessure is, nog even afwachten. Nu op gras in De Kuip, dus is er de kans dat hij weer minuten gaat maken", zo vertelt Krabbendam aan Voetbal International. "Je wil Van Persie er natuurlijk wel bijhebben als je tegen AZ speelt. Aan de andere kant: als je ziet hoe Jorgensen het doet zonder Van Persie, dan lijkt het wel alsof hij bevrijd is. Zelfs op kunstgras in Venlo maakt hij een goede goal, was hij bedrijvig. Het zijn allebei goede spelers natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat ze samen ook klikken. Jorgensen lijkt beter te spelen zonder Van Persie, terwijl Van Persie niet ter discussie staat als hij fit is."

Hoofd jeugdopleidingen Stanley Brard stak nog de loftrompet over de jeugd van Feyenoord, maar Krabbendam heeft er zo zijn bedenkingen bij. Kökçü, Vente, Malacia: waar zijn ze? Malacia viel in tegen VVV, maar een tijd niet gezien. Vente: tijd niet gezien. Kökçü: die speelde een aantal keer en opeens verdween hij weer uit de basis. Je kunt niet zeggen dat de opleiding het ene na het andere toptalent aflevert. Dan zegt Feyenoord dat de helft van de selectie uit eigen jeugd bestaat, maar dat is meestal om de 11 tegen 11 te completeren."

"Het heeft er ook mee te maken dat het met golfbewegingen gaat. De ene lichting is talentvoller dan de andere, daar moet je een beetje mazzel mee hebben, maar je leidt spelers op om ze in het eerste elftal te zien spelen, niet om ze bij je selectie te hebben."

Gerelateerd nieuws
306 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 110 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75276 leden - Op dit moment zijn 696 mensen actief, waarvan 233 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved