Botteghin: ''Die samenwerking met Stam beviel mij echt''

donderdag 11 april 2019 04:39 116.735 keer bekeken 198 reacties Pro Shots

Voor Eric Botteghin is de nieuwe trainer van Feyenoord, Jaap Stam, een oude bekende. De verdediger trainde onder Stam tijdens diens eerdere dienstverband bij PEC Zwolle, dat van 2009 tot 2011 duurde. Stam was toen assistent-trainer. Botteghin: "Eerst een seizoen onder hoofdtrainer Jan Everse en daarna een jaar onder Art Langeler."

"Die samenwerking met Stam beviel mij echt. Hij had de wereldtop bereikt als centrumverdediger en dat merkte je. Het was goed voor mij om aan details te werken. En nog steeds kan ik straks heel veel van hem leren."

Aan het Algemeen Dagblad vertelt de verdediger wat hij indertijd van Jaap Stam heeft geleerd. "Het pure verdedigen. Hoe moet je staan als centrumverdediger? Waar moet je staan? Altijd op de tenen en zo gedraaid dat je meteen kunt meebewegen met de aanvaller. De meest geschikte momenten kiezen om anderen te coachen. Er waren zoveel adviezen. En ja, dan kon je zien dat hij op een ongelooflijk hoog niveau had gespeeld. Daar waar de details het verschil maakten. Ik had veel respect voor alles wat hij had bereikt en luisterde goed."

Nu is alleen de vraag of Botteghin zelf wel bij Feyenoord gaat blijven komend seizoen. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik ben bezig met dit seizoen en niet in gesprek met Feyenoord over mijn toekomst. Als je dertig bent, geld je in Nederland opeens als een oude voetballer. In Brazilië, maar ook in Italië, zoeken ze juist naar ervaren spelers.''

"Zoals het er nu voor staat, blijf ik bij Feyenoord. Ik voel me topfit, die knieblessure na de winterstop viel mee. Er was niets kapot, ik was snel terug. Ja, natuurlijk verandert dat iets voor mij. Als ik tot het einde van het seizoen geblesseerd had moeten toekijken, was het misschien anders geweest voor de club. Nu kan ik mezelf laten zien."

Voor Botteghin is het even wennen om een seizoen geen 'echte' prijs te winnen. "Als je mijn tijd bij FC Groningen meerekent, heb ik jaren achter elkaar huldigingen meegemaakt. Bij Feyenoord drie seizoenen met tweemaal de beker en een landstitel. Bij Groningen won ik de beker en een jaar eerder de play-offs. Nu hebben we niks, alleen de Johan Cruijff Schaal afgelopen zomer. Dit was niet het seizoen waar wij op hadden gehoopt, maar we moeten door."

Gerelateerd nieuws
198 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68141 leden - Op dit moment zijn 108 mensen actief, waarvan 61 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved