''Supporters zullen steeds nieuwe talenten zien doorbreken''

donderdag 11 april 2019 01:00 79.905 keer bekeken 210 reacties Pro Shots

De Feyenoord Academy kreeg voor het vijfde jaar op rij de internationale status van de KNVB. De sinds 1 januari weer op Varkenoord werkzaam zijnde Stanley Brard ziet als hoofd jeugdopleiding dan ook een rooskleurige toekomst voor de Feyenoord talenten. De redenen voor een terugkeer van Brard na omzwervingen van enkele jaren in Azerbeidzjan en Japan waren eenvoudig. "'Het leek me leuk en ik zag mogelijkheden."

"Ik heb altijd wel wat contact gehouden met mensen binnen Feyenoord en zeker de jeugdopleiding. Zo gaat dat als je eerder acht jaar intensief en prettig hebt samengewerkt. Alleen met de geluiden dat het niet goed zou gaan op Varkenoord, moesten ze niet bij mij zijn."

"Op een of andere manier lijkt het beeld ontstaan dat Feyenoord Academy wat in het slop is geraakt, maar kijk alleen even naar de doorstroming: de helft van de eerste selectie bestaat uit door Feyenoord zelf opgeleide spelers. Robin van Persie en Jordy Clasie al wat langer geleden, maar toch. Veel van die jongens van Varkenoord staan structureel in de basis of spelen regelmatig. En met Dylan Vente, Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Wouter Burger en Lutsharel Geertruida zitten er liefst vijf eerstejaars senioren of zelfs nog Onder 19-spelers in die eerste selectie."

"Vijf van die jonge gasten in twee jaar is gewoon hartstikke goed', zo vertelt Brard aan Voetbal International. "Feyenoord Academy moet voetballers opleiden voor Feyenoord 1 en is hierin geslaagd de afgelopen jaren. Verder stel ik vast dat we komende zomer verhuizen naar een hypermoderne wedstrijd- en trainingsaccommodatie, beschikken over een grote en deskundige technische en medische staf en bovenal in al onze lichtingen volop talent hebben rondlopen. Alle voorwaarden zijn aanwezig om die talenten een topvoetbaljeugdopleiding te geven."

Met onder andere Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Tonny Vilhena, Bruno Martins Indi en Leroy Fer werden er al spelers afgeleverd die Oranje zouden halen. "Natuurlijk kunnen er opnieuw spelers van dat niveau doorbreken. En misschien wel van een hóger niveau. Dat moet ook. Feyenoord staat er anders voor dan toen ik vertrok. Destijds speelde Feyenoord 1 niet om het kampioenschap en was Europees voetbal ook niet gebruikelijk."

Het waren de talenten van toen die Feyenoord er uiteindelijk weer bovenop geholpen hebben. "Die gasten hebben Feyenoord een geweldige boost gegeven. Ze zorgden met hun doorbraak voor optimisme en hun transfersommen hebben de club er financieel bovenop geholpen. De jeugd kan Feyenoord opnieuw een boost geven. Ik geniet van wat ik onze jeugdspelers op het veld zie doen. Supporters zullen in De Kuip steeds weer nieuwe talenten zien doorbreken, daar is heel de club op ingericht."

Gerelateerd nieuws
210 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 81 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68141 leden - Op dit moment zijn 108 mensen actief, waarvan 61 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved