''Hij heeft veel belangstelling gehad van clubs uit het buitenland''

woensdag 10 april 2019 20:37 190.240 keer bekeken 709 reacties Pro Shots

Martin van Geel neemt binnenkort afscheid van Feyenoord, maar op de valreep heeft de technisch directeur talent Orkun Kökcü langdurig vastgelegd. Ondanks de talloze contracten die Van Geel behandeld heeft in zijn jaren bij Feyenoord, was dit toch een speciale ervaring.

"Ja, heel bijzonder. Orkun is een fantastisch groot talent. Hij heeft heel veel eigenschappen om heel ver te komen in het voetbal: speelt op een mooie positie, aanvallend middenveld, daar heeft hij de kwaliteiten voor, tweebenig, kan een assist geven, kan een doelpunt maken, is heel inventief, creatief. Daarnaast heeft hij ook nog veel werklust, goede prof. Nog altijd maar achttien jaar."

Van Geel benadrukt dat de familie van Kökcü helemaal voetbalgek is en dat er enorm veel gesprekken met zowel de ouders van Kökcü als met middenvelder zelf zijn gevoerd. "Ik denk dat dit traject anderhalf jaar heeft geduurd en uiteindelijk is het vertrouwen van de familie heel groot geweest in Feyenoord en het vertrouwen van Feyenoord heel groot geweest in Orkun en dan kom je uiteindelijk tot dit resultaat. Hij heeft veel belangstelling gehad van clubs uit het buitenland, die heeft hij allemaal naast zich neergelegd: vertrouwen in Feyenoord, ziet hier de toekomst, contract tot 2023. Dus ik ben er heel trots op, ik ben er heel blij mee."

Buiten alle kwaliteiten heeft Kökcü nog een kleine valkuil waar hij nog aan moet werken, aldus Van Geel voor de camera van Feyenoord TV. "Wat minder stilstaan bij teleurstellingen wellicht. Natuurlijk moet het altijd zo zijn dat je niet tevreden bent met een invalbeurtje, je wil in de basis staan, je wil belangrijk zijn. Dat is heel belangrijk, maar het is ook belangrijk om teleurstellingen binnen de grenzen te houden, dat het niet ten koste gaat van je prestaties."

"Dat hij in de toekomst een basisplaats gaat krijgen en de komende jaren heel belangrijk gaat worden voor Feyenoord, daar ben ik 100% van overtuigd en ik ga hem dan ook heel erg goed volgen. Op afstand binnenkort, maar nogmaals: ik ben heel blij dat we dit traject op deze manier hebben kunnen afronden," 

Gerelateerd nieuws
709 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 165 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69819 leden - Op dit moment zijn 1032 mensen actief, waarvan 289 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved