Externe deskundigen keuren nieuwe plannen Feyenoord City goed

dinsdag 9 april 2019 18:04 89.600 keer bekeken 599 reacties Pro Shots

Externe deskundigen hebben de businesscase voor Feyenoord City goedgekeurd. De risico’s die aan het vorige plan kleefden zijn verminderd of weggenomen. De gemeente Rotterdam zal nu dus de medewerking gaan verlenen aan Feyenoord City, aldus wethouder Arjan van Gils in een brief aan de gemeenteraad. Van Gils gaat over grote projecten zoals bijvoorbeeld Feyenoord City.

Het eerste onderzoek naar de haalbaarheid van Feyenoord City door International Stadia Group (ISG) werd door de gemeenteraad onvoldoende bevonden. Er zijn een paar veranderingen in de nieuwe businesscase.

- De totale opbrengsten zijn naar beneden bijgesteld.
- De jaarlijkse bijdrage aan Feyenoord stijgt van 17,5 miljoen naar 25 miljoen euro.

Deze businesscase voldoet volgens Van Gils wel aan de vooraf gestelde afspraken. "Wat je ziet is dat ze iets preciezer gekeken hebben hoe de raming van de bezoekersaantallen is, hoeveel geld er wordt uitgegeven, hoelang mensen in het stadion zouden kunnen verblijven en wat gebeurt buiten het voetbal om in het stadion. Dat betekent misschien dat je zou kunnen zeggen dat je net een paar knoppen anders zou kunnen draaien. Maar per saldo moet het ruimschoots lukken."

Volgens RTV Rijnmond gaat Het Rotterdamse stadsbestuur de voorwaarden verder uitwerken met Stadion Feijenoord en de club Feyenoord. Daarnaast hebben de gemeente, Stadion Feijenoord en Gebiedsontwikkeling aan de Maas een driepartijenovereenkomst getekend waardoor voor iedereen duidelijker moet worden welke partij wat gaat doen. Van Gils: “Het is vooral de stichting die de werving van de terreinen en de uitplaatsing van bedrijven regelt en zorgt dat er gebouwd gaat worden. Het stadion moet zorgen voor de financiering om het voor elkaar te krijgen. De gemeente regelt de vergunningen en verstrekt het afgesproken geldbedrag."

Gerelateerd nieuws
599 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 161 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68142 leden - Op dit moment zijn 101 mensen actief, waarvan 57 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved