Jong Feyenoord in eigen huis onderuit tegen FC Emmen

maandag 8 april 2019 14:00 145.725 keer bekeken 532 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Voor Jong Feyenoord is maandag de thuiswedstrijd tegen Jong FC Emmen uitgelopen op een teleurstelling. Het werd op Varkenoord 0-2, een stand die al bij rust was bereikt. Dylan Vente werd na krap een uur spelen uit het veld gestuurd met een rode kaart.

Hoewel Jong Feyenoord in de stralende lentezon aantrad met zeven spelers uit de eerste selectie, kon het eigenlijk geen moment aanspraak maken op de overwinning. De ploeg kon in aanvallend opzicht geen vuist maken en creëerde nauwelijks kansen.

Daar stond tegenover dat er aan de andere kant ook weinig werd weggegeven, alleen toonden de bezoekers zich tijdens hun spaarzame aanvallen uiterst effectief. Met name Wouter Marinus had het vizier op scherp. De middenvelder profiteerde tweemaal dankbaar van Rotterdams balverlies in de opbouw en was daarmee verantwoordelijk voor beide doelpunten in de eerste helft. Na dik een kwartier passeerde hij Ramón ten Hove met een diagonaal schot, gevolgd door een knal van dichtbij op slag van rust.

De situatie werd voor Jong Feyenoord nog uitzichtlozer toen het een kwartiertje na rust met tien man kwam te staan. Dylan Vente gleed door op een tegenstander en kreeg daarvoor een directe rode kaart.

In het nog resterende half uur waren de beloften niet bij machte om zich met een man minder terug te knokken in de wedstrijd, terwijl Jong FC Emmen de voorsprong koesterde. Zodoende veranderde er niets meer aan de tussenstand en wacht Jong Feyenoord nog altijd op de eerste thuiszege na de winterstop.

Scoreverloop
20' | 0-1 | Marinus
41' | 0-2 | Marinus

Bijzonderheden
- Rode kaart voor Dylan Vente in de 58e minuut.

Opstellingen
Jong Feyenoord: Ten Hove; Nieuwkoop, Van Mullem, Van der Heijden, Verdonk; Vicario (72' Reith), Vlijter, Kokcu; Sinisterra, Vente, Van der Kust (72' Amadin)
Jong FC Emmen: Siekman, Marinus, Niemeijer, Bourdouxhe, Warmolts, Camara Bos, Tegenkamp, Grootenhuis, Neidhart, Bos, De Vos.

Wissels
Jong Feyenoord: Koorevaar, Reith, Hoogenboom, Amadin.
Jong FC Emmen: Meier, Quispel, Bijlsma.

Gerelateerd nieuws
532 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 243 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74139 leden - Op dit moment zijn 139 mensen actief, waarvan 39 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved