'Gio': ''We hebben VVV te lang in de wedstrijd gehouden''

'Gio': ''We hebben VVV te lang in de wedstrijd gehouden''

Giovanni van Bronckhorst heeft met zijn Feyenoord eindelijk weer eens een uitwedstrijd gewonnen. De laatste keer was 9 december 2018 (1-4 tegen FC Emmen). Toch was het afrekenen met deze slechte reeks niet het belangrijkste volgens de trainer.

"Natuurlijk speelt dat mee, maar met name de drie punten waren nodig", aldus Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "We hebben het gedaan onder moeilijke omstandigheden. Met dit veld hebben we het altijd moeilijk. In de tweede helft hadden we de wedstrijd wel eerder moeten beslissen. We hebben VVV te lang in de wedstrijd gehouden."

In de 72e minuut gooide Nicolai Jorgensen uiteindelijk toch de wedstrijd op slot. "Die 0-2 was belangrijk, dan haal je het geloof weg bij een tegenstander. De keeper was kansloos. Deze was zo hard dat hij hem niet kon pareren. Het is ook heel belangrijk voor Nico dat hij weer scoort."

Jorgensen leek het niet naar zijn zin te hebben op de kunstgrasmat in Venlo en oogde chagrijnig. "Dat is hij wel vaker. Je moet er goed mee omgaan en er niet te veel aan denken. Nico bleef een aantal keer over beslissingen van de scheids doorzeuren. Dan moet je gewoon je focus pakken en de wedstrijd hervatten." Van Bronckhorst wil niet te veel waarde hechten aan de problemen die de spits heeft met kunstgras. "Ik denk dat er wel meerdere spelers liever niet op kunstgras spelen."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties