''Dan weet je dat er van bovenaf 'opzouten' gezegd is''

zaterdag 6 april 2019 02:09 160.525 keer bekeken 379 reacties Pro Shots

Aan de tafel van Veronica Inside werd uitgebreid ingegaan op de bestuurlijke crisis bij Feyenoord, teruggeblikt op Feyenoord - Heerenveen, vuurwerk en de opzienbarende transfer van Riechedly Bazoer van FC Utrecht naar Feyenoord als Dick Advocaat trainer van de Rotterdammers was geworden. Journalist Valentijn Driessen en analist Rene van der Gijp zeiden in koor: "Als Dick naar Feyenoord was gegaan had hij hem als eerste meegenomen."

Technisch beleid
Driessen ging ook uitgebreid in op het functioneren van algemeen directeur Jan de Jong. "Wat ik er van hoor is dat hij nogal solistisch optreedt. Dat hoort ook wel een beetje bij Jan de Jong, die communicatief ook niet de sterkste is. De Raad van Commissarissen, daar heeft die van Bodegom tegen Jan gezegd dat hij Van Geel moest buitenzetten. Dan verwacht je normaal gesproken dat die commissaris zegt 'dat heeft die Jan de Jong zelf gedaan, want die is de directeur', maar die laat hem gewoon zwemmen op dat moment en dat komt zijn autoriteit en geloofwaardigheid niet ten goede." 

"Met de Raad van Commissarissen is de verhouding dus niet zo goed en ook met een aantal mensen op de werkvloer niet, dus hij heeft het wel moeilijk. Nu is Martin van Geel weg en die twee trokken toch wel samen op, die waren behoorlijk strijdbaar samen. Maar ja, Martin van Geel is door hem door de uitgang weggeduwd en nu moet hij het alleen doen. Dan is het een hele moeilijke club." 

De Raad van Commissarissen heeft wel zijn eigen voorkeur wat betreft een nieuwe algemeen directeur. "Robert Eenhoorn, ja. Dat is natuurlijk wel een echte Feyenoorder, maar of hij bereid is om in deze slangenkuil te stappen vraag ik me af."

Analist en oer-Feyenoorder Jan Boskamp zit in zijn maag met de situatie. "Je wordt er doodziek van. Niet alleen dit, maar ook sportief zit het niet lekker." De reden van het vertrek van Van Geel vertrouwt ook Boskamp niet. "Vier, vijf dagen voordat ie zegt 'ik stop ermee' zegt ie nog 'mij krijgen ze er niet weg'. Da's niet normaal, dat kan gewoon niet en dan weet je dat er van bovenaf 'opzouten' gezegd is."

Terugblik Feyenoord - Heerenveen
Boskamp was gematigd tevreden over de wedstrijd. "Heerenveen was echt slecht, maar dan ken je wel weer in je spel komen en het leukste was dat Jorgensen ook beter ging voetballen. Dat was z'n beste wedstrijd." 

Jorgensen en Van Persie samen hebben nog nooit een goede wedstrijd samengespeeld. "Nee geen een, waarschijnlijk omdat ze elkaar in de weg lopen. In principe verlies je dan twee spelers, want je verliest dan Van Persie en je bent ook Jorgensen kwijt. Dat is balen voor een club als Feyenoord, want toen ze kampioen werden was Jorgensen erg belangrijk, toen schoot ie ze binnen."

Vuurwerk & technisch beleid
Van der Gijp verbaasde zich over de reacties van Van Geel en De Jong op het vuurwerk tijdens de wedstrijd. "Dan zie je dat er wat vuurwerk afgestoken wordt achter het stadion en gelijk gaat de camera naar Van Geel en De Jong toe. Die zitten er dan echt bij alsof ze bij Madame Tussauds staan. De druk voel je bijna door je tv-tje heen he, van die mensjes?"

Driessen voegt daar aan toe: "Dan zou je toch zeggen: 'stap dan op'? Je weet dat je weggaat en je gaat ook niet over je eigen graf heen regeren. Dan zou ik 'ik trek de deur achter me dicht' zeggen."

Boskamp weet ook niet hoe het nu verder moet bij Feyenoord. "Martin blijft tot juli. Wie gaat er nieuwe spelers brengen, wie gaat het sportieve doen? Ik zou niet weten wie. We lopen nu wel te zeiken over hem, maar de eerste vier jaar heeft ie het natuurlijk wel fantastisch gedaan: je wint de beker, je wordt kampioen... na een jaar of dertig."

Gerelateerd nieuws
379 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 72 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69722 leden - Op dit moment zijn 1272 mensen actief, waarvan 332 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved