Feyenoord O17 moet buigen in Groningen

Feyenoord Onder 17 is zaterdag puntloos teruggekeerd van een bezoek aan FC Groningen. Het duel in het hoge noorden ging met 3-0 verloren. Ook Onder 15 en Onder 14 kwamen in actie tegen de koploper van hun competitie, met wisselende resultaten. Onder 16 won de stadsderby tegen Sparta. Een overzicht van de zaterdag van Feyenoord Academy lees je op deze pagina.

Onder 17 onderuit bij koploper Groningen
Feyenoord Onder 17 heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij koploper FC Groningen Onder 17. De Groningse zege (3-0) leek afgetekend, maar qua kansen was het duel in evenwicht. De ploeg van Melvin Boel was vooral sterk in het eerste kwart van het duel. Mirac Akdeniz, Giuliany Ben-David dos Santos en Aimé Omgba lieten het na om de score te openen. Ook had aanvoerder Steven van der Sloot misschien een penalty moeten krijgen bij een duwtje in de rug na een corner. Aan de andere kant werd de bal wel op elf meter gelegd na een overtreding van de iets te gretige Twan van der Zeeuw en het was raak voor de thuisploeg. Na de pauze brak er weer even een sterke fase aan voor Feyenoord, waarin er niet werd gescoord. De thuisploeg verdubbelde de score door een afgeslagen bal binnen te schieten en liep snel uit naar 3-0. Verder dan twee kansjes voor Ibrahima Berete met het hoofd en Sven Zitman vanuit de tweede lijn kwam Feyenoord daarna niet meer.

FC Groningen Onder 17 – Feyenoord Onder 17 3-0
Scoreverloop
31’ 1-0
51’ 2-0
62’ 3-0

Opstelling Feyenoord Onder 17
Troost, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Knoll, Zitman, Ben-David dos Santos (71’ Dunning), Valk (64’ Van der Lubbe), Akdeniz (40’ Berete), Naujoks, Omgba (52’ Deurloo).

Onder 16 sterkste in stadsderby
Na een moeizaam begin heeft Feyenoord Onder 16 de derby op bezoek bij Sparta Onder 16 verdiend met 1-3 gewonnen. De Spartanen waren gretiger in de beginfase en kwam op 1-0, toen een aanvaller tussen de Feyenoord-verdediging door glipte en de bal goed breed legde. De thuisploeg maakte nog even aanspraak op een tweede treffer, maar de ploeg van Dennis te Braak herstelde zich op tijd. Nog voor de pauze werd het 1-2. Milan Hokke scoorde op aangeven van Ilyas el Moussaoui, en met een knappe kopbal uit een voorzet van Max Christoffel was het raak voor Shiloh 't Zand. Na rust maakte Feyenoord het af na een vlot lopende aanval. In omgekeerde volgorde als bij de 1-1 bood nu Hokke een niet te missen kans aan El Moussaoui. Feyenoord verzuimde om verder uit te lopen en Sparta perste er nog een slotoffensief uit. Keeper Sam Pak hield Feyenoord op de been en in de tegenaanval verzuimde 't Zand zijn tweede te maken.

Sparta Onder 16 – Feyenoord Onder 16
2’ 1-0
20’ 1-1 Hokke
36’ 1-2 ’t Zand
43’ 1-3 El Moussaoui

Opstelling Feyenoord Onder16
Pak, Van Veldhoven, Zouan, Baars, Van der Veldt, Hartjes (58’ Van Houwelingen), Veenvliet, Hokke, El Moussaoui (79’ Nasri), ’t Zand, Christoffel (71’ Tearr).

Onder 15 thuis onderuit tegen Vitesse
Feyenoord Onder 15 heeft op het eigen Varkenoord met 1-3 verloren van koploper Vitesse. Het team van Mark Otten begon goed en na ruim tien minuten benutte Délano van der Heijden een strafschop: 1-0. Feyenoord speelde aanvallend te slordig om door te drukken tegen de Arnhemmers. De wedstrijd kantelde omdat Vitesse vlak voor en vlak na de pauze scoorde, middels een afstandsschot en een snelle uitbraak. Feyenoord speelde vervolgens niet goed genoeg om echt aanspraak te maken op de gelijkmaker. Uit een penalty werd het duel beslist door Vitesse.

Feyenoord Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 1-3
12’ 1-0 Van der Heijden (penalty)
32’ 1-1
36’ 1-2
63’ 1-3 (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 15
Dekker, Van Wingerden (37’ Van Lunteren), Bogarde, Van Tol, Candelaria, Oetoehganal, Skyum, Zechiël, Van der Heijden, Rais (53’ Mohamedhoessein), Felicia (37’ Ourhris).

Onder 14 pakt een punt bij koploper Utrecht
Na drie competitienederlagen eerder dit seizoen tegen FC Utrecht Onder 14 heeft Feyenoord Onder 14 dit keer een punt overgehouden aan het treffen met de jonge Domstedelingen. Het werd 1-1 op bezoek bij de koploper en dat betekent voor Utrecht het eerste puntenverlies in de voorjaarscompetitie. Er zat wel veel meer in voor Feyenoord, dat een hoop kansen onbenut liet. De goals vielen kort achter elkaar voor rust. Antoni Milambo schoot Feyenoord op voorsprong op aangeven van Rico Speksnijder en aan de andere kant kopte de thuisploeg een corner binnen. Feyenoord was sterker dan de fysiek sterke thuisploeg en voor de pauze hadden ook Jaden Slory, Jordan Zirkzee en Shannon de Wind kansen op een goal. Na de rust werd het iets slordiger, maar de mogelijkheden bleven komen voor Feyenoord. Zirkzee schoot een vrije trap naast, een poging van Slory ging voorlangs en Milambo schoof de bal vrij voor de keer ook naast. Het op counters loerende Utrecht miste ook nog een grote kans op een tweede treffer.

FC Utrecht Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-1
14' 0-1 Milambo