''Ik hoorde dat er iets meer aan de hand is bij Van Geel''

zaterdag 30 maart 2019 03:31 137.135 keer bekeken 299 reacties Pro Shots

Zoals verwacht kwam Veronica Inside uitgebreid terug op het vertrek van technisch directeur Martin van Geel bij Feyenoord. Waar iedereen dacht dat Van Geel zelf de handdoek in de ring gooide denken de mannen aan de tafel daar anders over. 

Columnist Valentijn Driessen: "Als we het verhaal van Jan de Jong moeten geloven gaat het over ineffectiviteit en over de gezondheid van Martin. Maar ja, ik heb daar niks van gemerkt. Ik heb veertien dagen geleden met hem gezeten en toen was hij kerngezond en strijdbaar en ineens is er dus waarschijnlijk ook iets anders gebeurd."

"Wat je bij Feyenoord veel ziet, Jorien van de Herik, Onno Jacobs, Woerts, Giovanni van Bronckhorst, Van Geel: op den duur gebeurt daar iets en dan is er ineens een omslag. Ik weet van een aantal gasten dat die gewoon zijn bedreigd: of ze hebben bij ze in de tuin gestaan of de kinderen hebben moeten rennen. Ze doen het wel op zo'n manier dat ze niet te pakken zijn. Moet je aangifte doen als er drie mensen een keer door je tuin heen lopen of als je kinderen worden aangesproken als ze van school naar huis lopen? Dat is gewoon intimidatie. Ik hoorde dat er iets meer aan de hand is bij Van Geel."

Johan Derksen denkt niet dat Van Geel de waarheid spreekt over de reden van zijn terugtreden als technisch directeur. "Dit is zijn verhaal niet: hij heeft een media offensief gedaan, een charme offensief, daar had hij een heel ander verhaal. Het verhaal dat hij nu vertelt is het verhaal dat hij van bovenaf meegekregen heeft. Daar is hij boos en geëmotioneerd over, maar het probleem is dat bijna iedereen binnen Feyenoord een hekel aan hem heeft en als hij een charme offensief gaat houden werkt dat averechts."

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam was ook te gast bij Veronica Inside. "De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (Toon van Bodegom - red.) heeft ingegrepen. Die man is begonnen, heeft zijn oor te luisteren gelegd binnen de club, heeft vergaderd met De Vrienden van Feyenoord: als daar dan uitkomt dat 49% van de aandeelhouders het niet meer in je technisch directeur ziet zitten, dan behoor je in te grijpen. Hij is eigenlijk de eerste die binnenkomt bij Feyenoord en gelijk van zichzelf laat horen en een beslissing neemt."

Het was Jan de Jong die de vervelende boodschap over moest gaan brengen van Van Bodegom. "Jan de Jong heeft 'jij bent de algemeen directeur en jij moet maar aan je technisch directeur vertellen dat het het einde is' te horen gekregen."

Johan Derksen was altijd al een grote criticaster van Martin van Geel, maar heeft geen spijt van zijn tirades aan het adres van Van Geel. "Nee, natuurlijk niet. Je stelt gewoon feiten vast. Iedereen weet dat hij bij Feyenoord intern heel slecht ligt. Het is een man met een arrogante uitstraling. Die man heeft zich zo slecht verkocht in de media dat ze niet naar zijn prestaties gekeken hebben, want misschien heeft hij het financieel best goed gedaan, maar daar wordt hij niet meer op beoordeeld: als alle geledingen tegen je zijn is het 'eigen schuld, dikke bult', zo zit de voetballerij ook in elkaar. Jan de Jong en hij zijn zo geil om in de voetballerij te werken. Ze laten prachtige banen schieten voor de glamour van de voetballerij en dan krokodillentranen wanneer de nadelen zich etaleren. Hij is niet ontslagen op zijn inhoudelijke werk, maar op zijn gedrag."

Gerelateerd nieuws
299 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 85 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68141 leden - Op dit moment zijn 111 mensen actief, waarvan 57 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved