Ex-zaakwaarnemer Terence Kongolo geschorst door KNVB

donderdag 21 maart 2019 04:13 91.220 keer bekeken 592 reacties Pro Shots

Het komt niet vaak voor in de schimmige wereld van spelersmakelaars, maar het is de voormalig zaakwaarnemer van Terence Kongolo, Erkan Alkan, nu toch gelukt: hij mag drie maanden zijn werk niet uitvoeren en moet een boete van vijftien duizend euro betalen. Daar komt nog een voorwaardelijke straf van zes maanden bovenop, met een proeftijd van twee jaar. 

De aanleiding was de overgang van Terence Kongolo van Feyenoord naar AS Monaco. De, toen nieuwe, zaakwaarnemer van Kongolo, Rob Jansen, had die overgang geregeld. Alkan had echter ook nog een geheim contract afgesloten en naar de KNVB gestuurd. 

Voetbal International legt de constructie uit: "Zo werd Kongolo verboden zichzelf te vertegenwoordigen bij een transfer en moest hij de helft van een toekomstige transferbonus – tussen Kongolo en Feyenoord was afgesproken dat hij zou meedelen bij een verkoop – afstaan aan Alkan."

Dit gebeurde allemaal buiten medeweten van Kongolo en de KNVB om, de voetbalbond noemde het afsluiten van tegenstrijdige contracten 'onaanvaardbaar': "Tijdens de behandeling van het beroep heeft de beschuldigde er geen blijk van gegeven dat hij zich de ernst van de overtreding realiseert."

De zaakwaarnemer eiste vier miljoen euro van Kongolo, maar druipt nu af met een boete van vijftien duizend euro aan zijn broek.

 

Gerelateerd nieuws
592 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 109 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68217 leden - Op dit moment zijn 2161 mensen actief, waarvan 434 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved