AZ reageert op voorstel Van Geel: ''Voor ons geen optie''

woensdag 20 maart 2019 15:56 187.930 keer bekeken 426 reacties Pro Shots

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, voelt niks voor het voorstel van Martin van Geel om de beloftencompetitie op de schop te gooien. Dat laat hij weten op de officiële website van zijn club. Van Geel opperde afgelopen vrijdag in De Telegraaf om een nieuwe competitie voor reserveteams in te richten, zodat Jong-elftallen van andere clubs zich terug kunnen trekken uit de Derde, Tweede en Keuken Kampioen Divisie. 

"Tot op de dag van vandaag zijn wij erg gelukkig dat we destijds de keuze hebben gemaakt om met ons beloftenelftal deel te nemen aan de piramide", begint Huiberts. "Wij ervaren dat onze talenten in deze competitie de maximale weerstand krijgen van teams die iedere wedstrijd moeten en willen winnen."

Een belangrijke reden voor Van Geel om niet zelf in de voetbalpiramide te stappen, is dat oudere spelers niet meer in dit elftal in actie zouden kunnen komen. "Het is jammer dat wij door de aanpassing van de regelgeving niet meer met onze oudere spelers, die bijvoorbeeld terugkomen van een blessure, mogen spelen bij Jong AZ. Voor deze spelers organiseren wij nu regelmatig oefenwedstrijden en ook hierin kunnen onze talenten meespelen", reageert Huiberts.

"Feit blijft echter wel dat deze wedstrijden niet de échte situatie nabootsen van het spelen van een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Daar tref je tegenstanders die tot op het bot gemotiveerd zijn om de wedstrijd te winnen voor hun eigen fans, de media en voor een eventuele volgende stap in hun carrière. Deze situatie kunnen wij niet creëren op de maandagavond als beloftenteams tegen elkaar gaan spelen."

"Het feit dat er sinds de start van de piramide alsnog achttien BVO’s zich hebben aangemeld om in te stromen, zegt genoeg over hoe er naar de huidige opzet gekeken wordt. Teruggaan met de beloften naar een maandagavond-situatie zoals die hiervoor is geweest, is voor ons géén optie."

Gerelateerd nieuws
426 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 204 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68217 leden - Op dit moment zijn 1843 mensen actief, waarvan 373 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved