Berghuis: ''Ik weet dat ik er elke keer kort achter zat''

dinsdag 19 maart 2019 10:15 70.885 keer bekeken 144 reacties Pro Shots

Steven Berghuis werd geruime tijd niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman twijfelde niet aan de aanvallende capaciteiten van Berghuis, maar wel aan diens vermogen om de verdedigende taken uit te voeren en aan zijn discipline in het algemeen. Desondanks is de vleugelaanvaller tevreden met de selectie. "Ja, weer blij natuurlijk. Dat is altijd de doelstelling van me geweest. Ik weet dat ik er elke keer kort achter zat."

De concurrentie is groot. "Er komen weer goede spelers aan, er zitten weer goede spelers bij. De flow is positief, je wil er gewoon bij horen." Oranje gaat vanaf donderdag, met een wedstrijd tegen Wit-Rusland, proberen om zich te kwalificeren voor het EK in 2020. "Het gaat nu beginnen, het wordt belangrijk. Ook daarom ben ik heel erg blij dat hij me er weer bij heeft gehaald. Ik wil een goeie indruk achterlaten, maar ook gewoon met het team goede resultaten halen. Het doel is duidelijk."

Aanvallers als bijvoorbeeld Calvin Stengs van AZ komen vooralsnog niet in de plannen van Ronald Koeman voor. "Achterin en op het middenveld hebben we volop keuze, voorin is dat iets anders. Daarom kijken we vooral naar aanvallend talent. Op dit moment vond ik de jongeren daar nog niet klaar voor en daarom heb ik gekozen voor Steven Berghuis."

"Berghuis is wel iemand met een actie en met heel veel kwaliteiten aan de bal", zo vertelt Koeman aan Voetbal International. "Steven weet echter ook hoe ik over hem denk op het gebied van andere aspecten, waaronder discipline. Hij krijgt veel kaarten en sommige overtredingen die hij maakt passen niet in het voetbal, dat kan niet."

Gerelateerd nieuws
144 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68219 leden - Op dit moment zijn 3021 mensen actief, waarvan 509 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved