''Niemand is van plan of in staat om hem weg te sturen''

dinsdag 19 maart 2019 08:30 104.690 keer bekeken 311 reacties Pro Shots

Martin van Geel was zondag te gast bij het programma De tafel van Kees. Het optreden maakte veel tongen los en voor- en tegenstanders tuimelden over elkaar heen. Bij Natafelen met Kees kwamen de tafelgasten en analyticus Kenneth Perez nog uitgebreid terug op het optreden van de technisch directeur. Er bleek grote verdeeldheid te zijn over Martin van Geel. 

De voorstander
Columnist Valentijn Driessen: "Ik heb twee weken geleden een column geschreven en toen gaf ik hem een dikke voldoende. Dan kijk je gewoon naar zijn track-record van de afgelopen acht jaar. Waar zat Feyenoord toen hij kwam? Wat heeft hij gedaan in de tussentijd? Daarbij ook het laatste jaar aangetekend, dat is ver beneden de maat, dat zei hij ook in jullie uitzending. Ik zou ook niet weten waarom hij de kans niet zou moeten krijgen om zichzelf te verbeteren, dus daarom ben ik het eens met dat hij op dit moment de beste man is. Ook al omdat ik geen andere directeuren zie die gelijk op dat niveau kunnen instappen."

De tegenstander
Feyenoord watcher Martijn Krabbendam: "Het is tijd voor een nieuw technisch beleid bij Feyenoord. Als je dan toch breekt met je trainer, dan moet je kijken wat je de afgelopen jaren hebt gebracht. Nou: een aantal prijzen. Maar kijk ook naar de ontwikkeling van spelers, kijk naar het aan- en verkoopbeleid. Er is dan wel een positieve balans, maar daar moet je wel de jeugdopleiding de credits voor geven. De meeste spelers die winst opgeleverd hebben komen wel uit de jeugdopleiding, die heeft Feyenoord helemaal zelf opgeleid. Bij een technisch directeur kijk je ook welke spelers hij binnenhaalt en hoe die dan worden verkocht. Ja, dan hebben Pelle en Janmaat dikke winst opgeleverd."

Driessen: "Als dat de afweging is had hij Jorgensen ook moeten verkopen en had je weer een ander plaatje gehad. Je weet zelf dat er steeds meer geld omgaat in het voetbal en, ik neem aan dat hij daar niet over liegt, dat hij voor St. Juste meer dan twaalf miljoen kon krijgen." Krabbendam: "Nou, dat was wel minder hoor." Driessen: "Die bedragen worden steeds groter: hoe langer je wacht, hoe meer je er voor krijgt." Krabbendam: "Frenkie de Jong is in zijn eentje al meer waard dan Feyenoord."

De nuance
Analist Kenneth Perez: "Spelers van Ajax zijn gewoon veel meer waard dan die van Feyenoord. Het verbaast me wel dat een technisch directeur zo succesvol is geweest, bij de club binnenkwam toen die tiende stond en dan met al die prijzen en met +65 miljoen op de balans met pek en veren naar huis moet."

"Dat gezegd hebbende: het is helemaal niet verkeerd om na acht jaar zijn functioneren tegen het licht te houden en te kijken of ze beter kunnen dan wat ze nu hebben. Wat wil je bereiken met hem weg te sturen? Is dat omdat je 'wij willen nu een technisch directeur die de hele wereld gaat scouten' zegt? Martin staat erom bekend dat hij eerst Nederland, dan Scandinavië en dan de rest van Europa scout. Wil je iemand die in alle windstreken van de wereld gaat zoeken? Of zeggen de Vrienden van Feyenoord, want die hebben geen vertrouwen in Martin van Geel, 'als jullie Martijn Krabbendam neerzetten als technisch directeur, dan geven wij jullie, ik weet niet of ze dat hebben, honderd miljoen voor de transfers'. Dan heb je Martin van Geel niet nodig." 

Conclusie
Krabbendam: "Ze worden kampioen in 2017 en met de inkomsten van de Champions League hadden ze toen de grootste begroting van Nederland en kijk waar ze nu staan?" Krabbendam benadrukt dat het goed is dat er met die miljoenen ook in 1908 geïnvesteerd is, maar stelt vast dat er met die miljoenen ook geïnvesteerd is in spelers die het niet waar hebben gemaakt. "En daar komt nog wat bij: die voetbalpiramide wordt hem zwaar nagedragen. Van Bronckhorst wilde absoluut dat zijn elftal in de belofte piramide kwam. Opleiding Varkenoord? Daar wilden ook de meesten dat het er kwam. Feyenoord heeft 4, 5, 6 keer de kans gehad om deel te nemen aan die piramide. Ook toen Twente degradeerde werd ze gevraagd om mee te doen: ze willen het gewoon niet. Nou, prima, ook goed, maar dan moet je nu niet gaan doen alsof dank zij het beleid nu wel spelers doorbreken en miljoenen opleveren. Het is gewoon niet zo." Toch verwacht Krabbendam dat Van Geel gewoon bij Feyenoord blijft. "Niemand is van plan of in staat om hem weg te sturen."

Perez: "Dan is Martin van Geel weg: wat voor plan hebben dan al die mensen? Wat kan iemand anders beter brengen dan Martin van Geel?"

Krabbendam: "Dat moet je natuurlijk altijd afwachten."

Driessen: "Die Vrienden van Feyenoord zijn ook tegen Van Geel, maar die komen niet met oplossingen. Dat kun je ook niet van ze verwachten omdat ze totaal geen enkel verstand van de materie hebben."

Gerelateerd nieuws
311 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 89 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68218 leden - Op dit moment zijn 3094 mensen actief, waarvan 511 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved