Kuyt: ''Meer in elkaar verdiepen en onderling respect groeit''

dinsdag 19 maart 2019 05:12 72.020 keer bekeken 115 reacties Pro Shots

Ook in de sportwereld wordt uitgebreid stilgestaan bij de aanslagen in Nieuw-Zeeland en de moorden in Utrecht. Dirk Kuyt vertelt in zijn column in De Telegraaf dat in de kleedkamer bij voetbalclubs het beeld van saamhorigheid tussen verschillende culturen, religies en huidskleuren juist altijd gebruikelijk is.

"Ik ben absoluut geen fan van camera’s in de kleedkamer maar na eerst de verschrikkelijke aanslag in Christchurch en gisteren het verschrikkelijke nieuws in Utrecht zou ik – bij Feyenoord in de bovenbouw van de jeugdopleiding - best voor een dag die kleedkamer willen laten zien."

Kuyt zou willen dat de wereld daar een voorbeeld aan zou nemen, want "je krijgt dan het beeld van een kleedkamer waar het niet uitmaakt of je donker of blank bent, christen of moslim bent of helemaal niet gelooft. Een kleedkamer waar we respect hebben voor elkaar en waar we op momenten dat we elkaar nodig hebben er voor elkaar zijn en ook voor elkaar door het vuur gaan." 

"Ik heb zelf drie jaar in Turkije gewoond. Daar kreeg ik te maken met een heel ander geloof en een andere cultuur. Ik heb daar veel respect en waardering voor gekregen. De kleedkamer van Fenerbahçe was in dat opzicht net als de kleedkamer van Feyenoord onder 19, dat ik nu train en coach. In Istanbul hadden we een groep met Turkse jongens, West-Europese gasten, Brazilianen, echt alles door elkaar. Op zo’n moment merk je ook weer dat de kleedkamer vandaag de dag overal hetzelfde is. Op het moment dat je je iets meer in elkaar verdiept, groeit het respect bij iedereen voor de ander."

Gerelateerd nieuws
115 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68218 leden - Op dit moment zijn 2821 mensen actief, waarvan 480 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved