''Het is een grote overleefcultuur geworden''

maandag 18 maart 2019 17:59 68.275 keer bekeken 182 reacties Pro Shots

Nu Feyenoord opnieuw aan een verloren seizoen bezig lijkt te zijn, waarin het uit de beker ligt en ook nog de derde plaats dreigt kwijt te raken, neemt de kritiek op technisch directeur Martin van Geel toe. Ook Jan Everse en Emile Schelvis zijn in praatprogramma FC Rijnmond kritisch op zijn beleid. 

"Er komt een kantelpunt aan", zegt Schelvis op basis van gesprekken die hij met Feyenoordsupporters had. "Er zijn mensen die zeggen: 'Ik neem volgend seizoen geen seizoenkaart meer, ik heb hier geen zin in'. Je kan zeggen: dat is opportuun, je zit naar een slechte wedstrijd te kijken en het gaat nergens meer om. Maar het is wel een sentiment dat je serieus moet nemen."

Ter verdediging van Van Geel wordt vaak genoemd wat hij in zijn eerste jaren bij de club allemaal voor Feyenoord heeft betekent. "Dat is de discussie niet", reageert Schelvis. "Het gaat veel meer over het gevoel van nu. Feyenoord moet een keer vertellen waar ze over vijf jaar willen staan. Maak een plan, zoals ieder bedrijf dat maakt. Van Geel zegt: 'We zitten aan ons plafond, we kunnen geen geld meer genereren.' Hoezo plafond? Eenhoorn is op pad in Amerika om AZ meer financiële mogelijkheden te geven. Waarom gaat Feyenoord niet samenwerken met een strategische partner in de Premier League? Doe iets! Leg een visie neer en ga daaraan werken. Iedereen kijkt maar naar elkaar. Het is een grote overleefcultuur geworden in plaats van dat mensen elkaar inspireren."

Everse is vooral kritisch op het aankoopbeleid van Van Geel. "Er zit zo weinig creativiteit in. Waarom krijgen wij nou nooit een Neres of Dolberg? Nu halen we jongens die het bij Utrecht of Heerenveen leuk doen. Zo makkelijk is dat. Ga eens beter je best doen en ga drie maanden in Zuid-Amerika zitten. Daar loopt zo veel kwaliteit."

Everse erkent echter dat Van Geel zelf niet snel op zal stappen. "Dat gaat niet gebeuren. Mensen in die positie stappen nooit zelf op. Je hebt een aardig salaris, dat je niet zo makkelijk meer ergens anders gaat verdienen. Zulke mensen hebben nog een bepaald ego dat zo groot is dat zij vinden dat ze het wel goed doen. Terwijl 99 van de 100 mensen zien: dit is niks."

 

Gerelateerd nieuws
182 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 72 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 68217 leden - Op dit moment zijn 2782 mensen actief, waarvan 470 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved