''De kwaliteit is bij Feyenoord al jaren niet goed genoeg''

''De kwaliteit is bij Feyenoord al jaren niet goed genoeg''

Feyenoord zakte dit weekend tegen Willem II voor de zoveelste keer door de ondergrens. Bij FC Rijnmond is Jan Everse kritisch en spreekt hij van een 'gebrek aan kwaliteit' bij Feyenoord.

"De kwaliteit in het algemeen is bij Feyenoord al jaren niet goed genoeg", begint Everse. "Er zijn te veel spelers gekomen die middelmaat zijn. Daar zit Feyenoord niet op te wachten. Die gaan nooit het heersende voetbal spelen dat je graag wil zien. Tegen Ajax en PSV konden ze het een keer opbrengen, maar als je echt heel goed bent breng je het nog 26 keer op."

Het gebrek aan kwaliteit binnen de selectie maakt het volgens Everse voor Van Bronckhorst ook lastig om het tij te keren. "Wat moet 'ie doen dan? Je kan Jorgensen weer in de spits zetten, Larsson er weer uit halen, Botteghin of Van der Heijden vervangen door Van Beek. Dat zijn allemaal ingrepen die tot niks leiden."

"Er is een rigoureuze ingreep die hij kan doen", aldus Van Eersel. "Dat deed Koeman ook in zijn laatste seizoen, toen Feyenoord ook in de problemen zat. Hij ging in uitwedstrijden terug naar 5-3-2. Je hebt dan meer zekerheid achterin en Feyenoord zwalkt nu in uitwedstrijden. Waarom niet?"

Lees meer over
PSV Willem II Giovanni van Bronckhorst Sven van Beek Eric Botteghin ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties