Weghorst over Feyenoord: ''Had denk ik goed bij mij gepast''

maandag 18 maart 2019 04:00 84.465 keer bekeken 76 reacties Pro Shots

John de Wolf was te gast bij VTBL. De oud-verdediger en landskampioen van Feyenoord maakt zich zorgen over het huidige verval bij de Rotterdammers. "Je moet wel realistisch zijn: met Ajax en PSV heb je de slag verloren."

"Zoals het nu gaat worden we er niet vrolijk van, denk ik, maar aan de andere kant zijn Ajax en PSV zo gegroeid dat die niet meer in te halen zijn. Dan moet je creatief worden en vooral kijken naar het kapitaal dat er op het veld staat en naar je eigen jeugdopleiding. Ik denk dat dat de toekomst moet gaan worden, dat er ook weer een aantal jonge jongens in het elftal moet gaan komen, maar dan moet het talent er wel zijn."

Tafelgast Theo Janssen gaf aan dat in dat geval het bod van 12 miljoen euro op Jerry St. Juste nooit afgeslagen had mogen worden. "Vind ik ook. Hij is rechtsback, je hebt ook Nieuwkoop, een eigen jongen, en ze hebben geld nodig. Er moet eerst geld komen voordat er eventueel nieuwe spelers gehaald kunnen worden. Als je dan naar het kapitaal op het veld kijkt: Jorgensen misschien aan het begin van het seizoen, maar die draait een dramatisch seizoen, dus dan keldert de waarde ook. Vilhena kan misschien die stap maken."

Ligt dat aan Van Geel? "Dat vind ik moeilijk: ook ik heb vorig jaar staan juichen bij de aankopen die er dan komen. Ayoub is een goed voorbeeld, toch dé speler bij Utrecht. Dat heb je wel vaker. Van een kleinere club de beste of betere speler zijn en dan naar Feyenoord komen..."

Wout Weghorst was ook te gast bij het voetbalpraatprogramma. De spits werd door AZ voor 11,5 miljoen euro verkocht aan Wolfsburg, maar bij een vertrek van Jorgensen na vorig seizoen stond Weghorst op een lijstje met eventuele opvolgers. "Ik heb het gelezen, ja. Ik weet niet of hij (zaakwaarnemer Simon Cziommer - red.) een gesprek heeft gehad, maar ik weet wel dat er interesse was en dat ik op de lijst stond." Zelf stond de spits wel open voor een overgang naar Feyenoord. "Ik vind Feyenoord een prachtige club, een volksclub, het is een club met supporters die in Nederland uitzonderlijk zijn. Het is een club met veel passie en ik denk dat dat bij een type speler als ik goed had gepast."

Gerelateerd nieuws
76 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 22 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73434 leden - Op dit moment zijn 355 mensen actief, waarvan 69 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved