''Het is een speler die Koeman al langer in de gaten hield''

vrijdag 15 maart 2019 23:01 87.645 keer bekeken 60 reacties Pro Shots

Tonny Vilhena en Steven Berghuis kunnen zich na de wedstrijd tegen Willem II richten op het Nederlands elftal. Ook Kenneth Vermeer zat in de voorselectie van Oranje, maar viel af. Dat verbaasde Feyenoord watcher Martijn Krabbendam niet, de selectie van Berghuis wel een beetje. 

"Vermeer was natuurlijk geblesseerd, die heeft het afgelopen weekend niet gekeept, dus dat verbaast me niet. Wat me tegelijk wel een beetje verbaast is Berghuis: die krijgt best wel wat kritiek bij Feyenoord. Als het bij Feyenoord niet loopt zie je bij Feyenoord altijd dat hij met zijn hoofd loopt te zwaaien en dat zijn schouders gaan hangen. Dat heeft hij weleens uitgelegd: dat is nou eenmaal hoe hij in elkaar steekt, daar kan hij niks aan doen", zo vertelt Krabbendam aan Voetbal International.

"Als je dan de statistieken erbij pakt is het wel terecht dat hij er bijzit. Hij is nog steeds een van de gevaarlijkste Feyenoorders met zijn goals en assists. Hij is iets beter in vorm gekomen de afgelopen weken en het is een speler die Koeman al langer in de gaten hield. Na elke 'grote wedstrijd', zoals tegen PSV of Ajax, stuurt de bondscoach altijd een berichtje met wat hij er van vond en wat er beter moet. Berghuis wist ook exact wat hij in zijn spel moest verbeteren: niet alleen in balbezit goed zijn, maar ook mee gaan met je tegenstander bij balverlies. Koeman heeft daar genoeg progressie in gezien om hem te selecteren."

De selectie van Vilhena was wel verwacht. "Die wordt standaard geselecteerd door Ronald Koeman. Hij kent Vilhena, heeft hem ooit laten debuteren en weet dat hij de ideale speler is om met een boodschap het veld in te sturen als het nodig is. Hij kijkt tegen niets en niemand op, voetbalt gemakkelijk mee en brengt ook power in een elftal, dus zo'n speler heb je er als bondscoach altijd graag bij."

Gerelateerd nieuws
60 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 17 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70133 leden - Op dit moment zijn 1510 mensen actief, waarvan 349 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved