Burger: ''Er was maar één club waar ik wilde voetballen''

Burger: ''Er was maar één club waar ik wilde voetballen''

Feyenoord heeft niet de mogelijkheden om deze zomer grote aankopen te doen. De Rotterdammers gaan daarom vol voor de jeugd. Wouter Burger heeft onlangs zijn contract verlengd tot 2023 en is één van de talenten die de club een nieuwe impuls moet gaan geven. Burger droomt er al jaren van om een vaste basisspeler te worden in De Kuip.

''Er was maar één club waar ik wilde voetballen,'' vertelt Burger in de nieuwe Hand in Hand. ''Dus deed ik mee aan Feyenoord talentendagen in de hoop toegelaten te worden. De eerste keer werd ik afgewezen. Ik speelde toen nog als linksbuiten en ik was niet explosief genoeg. Een jaar later nog een poging gedaan. Weer afgewezen. Dit keer omdat Feyenoord geen ruimte had; de elftallen van O12 zaten al vol.''

Burger speelde daarna enkele jaren bij Excelsior. ''Ook al werd ik tweemaal afgewezen door Feyenoord, het voelde voor mij niet als ‘nee’, maar eerder als nog even wachten. En mijn geduld werd uiteindelijk beloond. Ik wist dat Feyenoord ooit zou komen,'' vertelt Burger, die groot supporter is van de club ''Ik heb de liefde van Feyenoord overgenomen van mijn ouders. Als je op de tribune zit, wil je niets liever dan later zelf op die grasmat voetballen.''

Hand in Hand verschijnt op vrijdag 15 maart. Leden van FSV De Feijenoorder ontvangen het magazine automatisch thuis. Hand in Hand is ook los te koop in de betere boekhandel of in de webshop van FSV De Feijenoorder. Klik hier om lid te worden van FSV De Feijenoorder.

Burger: ''Er was maar één club waar ik wilde voetballen''
Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties